Hagaardbos

Begin 2024 maken we van een open akker een gloednieuw bos. Samen met de Buumplanters voorzien we dit lapje grond tussen het centrum en Maleizen van tal van inheemse boomsoorten. 3500 nieuwe bomen zullen van de braakliggende grond een wilde groene zone maken. 

We willen van deze site een groene plek te maken waar de natuur weer haar gang kan gaan. Zo maken we Overijse weer wat wilder, groener en natuurvriendelijker. In het bos komt ook een picknickzone en genoeg ruimte om te ravotten. De nieuwe invulling maakt het ook mogelijk om verschillende wandelpaden beter op elkaar aan te sluiten. De site sluit rechtstreeks aan op de begraafplaats, en zal ook daar voor een groener gevoel zorgen. 

Kom mee planten! 

3500 bomen komen er niet zomaar. Op zondag 21 januari is iedereen welkom om mee te komen planten. Een boom, 5 bomen, 50 bomen: alle helpende handen zijn welkom! 
Meer info over de plantdag volgt begin november. 

Op maandag 22 januari kunnen ook onze scholen langskomen om per klas, jaar of graad bomen te komen planten. Wil je meedoen als klas? Schrijf je dan nu al in via dit formulier:

 Wij komen planten met de klas!