Heraanleg bocht J. Kumpsstraat

Op maandag 20 november 2023 start aannemer Liema met de heraanleg van de J. Kumpsstraat tussen huisnummers 45 en 37 (Hoeilaart) en 86 en 60 (Overijse). Het project is een samenwerking tussen de gemeentes Overijse en Hoeilaart. 

De bocht wordt heraangelegd zodat vrachtwagens en landbouwvoertuigen elkaar veiliger kunnen kruisen. Er wordt gewerkt aan de wegfundering en er komen ook waterdoorlatende voetpaden. De bocht wordt afgewerkt met nieuwe asfalt en er worden fietssuggestiestroken aangebracht.


PLANNING
De werken verlopen in fases. De opbraak start op 20 november. De grootste hinder zal voor de feestdagen achter de rug zijn. Het einde van de werken is, afhankelijk van de weersomstandigheden, voorzien in het voorjaar van 2024.

HINDER
De J. Kumpsstraat wordt ter hoogte van de bocht afgesloten voor alle verkeer. Enkel plaatselijk verkeer wordt toegelaten tot aan de werf. Het doorgaand verkeer wordt in de richting van Bakenbos omgeleid via de Tentrappenwijk. 
De Tentrappenstraat wordt tijdelijk een éénrichtingsstraat (uitgezonderd voor fietsers). Verkeer dat naar de Zavelenborre of de Tentrappenwijk wil vanuit Bakenbos, zal moeten omrijden via de Tenboslaan.
In de hele werfzone geldt een parkeerverbod.