Update heraanleg bocht J. Kumpsstraat

Op maandag 20 november 2023 start aannemer Liema met de heraanleg van de J. Kumpsstraat tussen huisnummers 45 en 37 (Hoeilaart) en 86 en 60 (Overijse). Het project is een samenwerking tussen de gemeentes Overijse en Hoeilaart. 

De bocht wordt heraangelegd zodat vrachtwagens en landbouwvoertuigen elkaar veiliger kunnen kruisen. Er wordt gewerkt aan de wegfundering en er komen ook waterdoorlatende voetpaden. De bocht wordt afgewerkt met nieuwe asfalt en er worden fietssuggestiestroken aangebracht.


PLANNING

Door onvoorziene maar noodzakelijke werken aan de waterleiding liepen de wegenwerken in de J. Kumpsstraat vertraging op.

De aannemer bezorgde ons een nieuwe voorlopige planning*:

  • week van 4 maart: aansluiting straatkolken, op hoogte brengen van riooldeksels, fundering rijweg
  • week van 11 maart: afwerken voetpaden kant oneven huisnummers
  • 15 maart: asfalteringswerken bocht
  • week van 18 maart: belijning bocht, aanbrengen fietssuggestiestroken

De huidige omleidingen blijven gelden.

*De voortgang van de wegwerkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan nog wijzigen.

HINDER
De J. Kumpsstraat wordt ter hoogte van de bocht afgesloten voor alle verkeer. Enkel plaatselijk verkeer wordt toegelaten tot aan de werf. Het doorgaand verkeer wordt in de richting van Bakenbos omgeleid via de Tentrappenwijk. 
De Tentrappenstraat wordt tijdelijk een éénrichtingsstraat (uitgezonderd voor fietsers). Verkeer dat naar de Zavelenborre of de Tentrappenwijk wil vanuit Bakenbos, zal moeten omrijden via de Tenboslaan.
In de hele werfzone geldt een parkeerverbod.