CC Den Blank
  • woensdag 31 januari 2024 van 20:00 tot 21:22

Regisseur: Bas Devos
Genre: Drama, romantiek
Duur: 82 min.
Cast: Stefan Gota en Liyo Gong
Nederlands, Frans, Chinees en Roemeens gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

De Vlaamse film leeft meer dan ooit. Om de golf van Vlaams talent extra kracht bij te zetten, lanceren producenten, distributeurs, bioscoopuitbaters en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) samen de campagne/ticketactie ‘Vlaamse film. Grenzeloze cinema.’

Geniet van deze Vlaamse topfilm met twee voor de prijs van één!

Tickets bestellen kan zowel aan het Infopunt Vrije Tijd als online. Geef je nodige aantal tickets door, de korting wordt op het einde automatisch afgetrokken. 

Met deze vierde langspeelfilm werpt Bas Devos zijn geduldige en menselijke blik op een Roemeense bouwvakker die flaneert doorheen de Belgische hoofdstad en diens natuur. Een zachte, humanistische stadssymfonie met groene vingers die hulde brengt aan het onzichtbare. En aan mossen.

Stefan is een goedhartige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië. Met de restjes in zijn koelkast bereidt hij een grote pot soep om uit te delen aan zijn vrienden en familie als afscheidscadeau. Stefans wegen kruisen die van een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar doctoraatsstudie wijdt aan mossen. Haar inzichten over en interesse in het nauwelijks zichtbare, intrigeren Stefan en richten zijn blik nog meer op de schatten die ons voortdurend omringen, of ze nu worden gedeeld met de mensen rondom ons... of gewoon onder onze voeten groeien. 

Een filmfestivalfavoriet met tal van selecties, waaronder TIFF, Beijing, Galway, Guanajuato en New York, en intussen bekroond met de Encounters- en Fipresci Award op het Internationaal filmfestival van Berlijn. 

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8
  • UiTPAS-houder 7,2
  • UiTPAS-kansentarief 1,6

Reserveer

Leeftijd

vanaf 9 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Niveau Nederlands

Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.