Holy Rosita

Koop tickets
CC Den Blank
  • woensdag 3 april 2024 van 20:00 tot 21:30

Regisseur: Wannes Destoop
Genre: Drama
Duur: 120 min.
Cast: Daphne Agten, Janne Desmet, Mieke De Groote, Jos Geens, Delfine Bafort
Vlaamse film, Nederlands gesproken

Rosita is een goedlachse, graag geziene vrouw met een vurige kinderwens. De mensen rond haar vinden dat onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer het Rosita dan toch lukt om zwanger te worden, kiest ze ervoor haar zwangerschap geheim te houden.

Dit is het langspeeldebuut van Belgisch regisseur Wannes Destoop, bekend van de fictiereeks 'Albatros'. Met zijn film geeft hij een stem aan iemand die in de maatschappij minder snel aan het woord komt. Een buitenbeentje met een lichte verstandelijke beperking, een sterk vrouwelijk personage en een kwetsbare ziel op zoektocht naar geluk en moederschap.

"Het is niet omdat ze niet meteen voldoet aan de verwachtingen die een maatschappij oplegt om moeder te worden, dat het niet zou kunnen. Mits de juiste sociale omkadering en maatschappelijke zorg, kan haar wens misschien wel vervuld worden, of is er in ieder geval hoop op slagen. Gelukkig is er altijd hoop, want anders zou ik geen films kunnen maken." (Regisseur Wannes Destoop)

De film is een hoopvolle en hartverwarmende oproep om zorg te dragen voor elkaar in een maatschappij waar individualisme primeert. Hij werd gedraaid als openingsfilm op het Filmfestival van Oostende.

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8
  • UiTPAS-houder 7,2
  • UiTPAS-kansentarief 1,6

Reserveer

Leeftijd

vanaf 12 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Niveau Nederlands

Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.