Hondenpoep

Honden zijn van harte welkom in Overijse, maar van de eigenaren wordt wel verwacht dat ze zich aan de regels houden, zoals bij het opruimen van hondenpoep en de aanlijnplicht.

Een propere en aangename gemeente

Zowel vanuit het beleid als in de dagelijkse werking doen we ons uiterste best om van Overijse een propere en aangename gemeente maken. We rekenen op de inwoners om hieraan bij te dragen. Helaas kuisen niet alle baasjes de poep van hun trouwe viervoeter op zoals het hoort. Het is uiterst vervelend als je tijdens een wandeling moet opletten voor hondenpoep of wanneer spelende kinderen ermee geconfronteerd worden.

Opruimplicht

Van hondenbezitters wordt verwacht dat zij de uitwerpselen van hun hond(en) in een zakje doen en in een afvalbak gooien. Iedereen die een hond uitlaat (of bij zich heeft), moet ook spullen bij zich hebben (zoals een schepje of plastic zakje) om hondenpoep op te kunnen ruimen. Uitzondering hierop zijn eigenaren van hulphonden, zoals een blindengeleidehond. 

Overlast melden

Overlast door hondenpoep op specifieke locaties kan je altijd melden aan onze diensten. Wij bekijken dan of er een lokale sensibilisatieactie opgezet kan worden.

Documenten