Eriksson Delcroix & The Leftbank Ramblers: The Honky Tonky Country Show

Try-out

Koop tickets
CC Den Blank
  • vrijdag 15 maart 2024 van 20:30 tot 22:10

Nathalie Delcroix (Laïs) viste als meisje enkele countryplaten op uit de stoffige collectie van haar ouders, en leerde zichzelf de befaamde ‘Country Snik’. 

Kleine jongen Bjorn Eriksson stemde zijn radio af op een wekelijks countryprogramma en perfectioneerde zijn country gitaar- en jodel-skills, deze laatste als fietsend, om niemand te storen. Naast Michael Jackson en Madonna kregen ook country sterren als Hank Williams, Lefty Frizzell, Patsy Cline, Wanda Jackson en Dolly Parton een plek tussen de posters aan de muur.

In 1999 ontmoetten Nathalie en Bjorn elkaar voor het eerst, de vlam sloeg over, ook muzikaal. 
Hij Hank, zij Wanda. Hun stemmen bleken voor elkaar gemaakt.

De opwindende snarenvirtuositeit uit de Blues, Bluegrass én jazzmuziek bleek ook zijn weg naar de zogenaamde ‘Honky Tonk’ Country Music’ te hebben gevonden... (Een Honky Tonk is een groezelige club.) Na vier platen leek het Eriksson Delcroix tijd om gewoon de gitaar en de micro te nemen en te spelen wat ze het allerliefst spelen, de songs van hun grootste country helden.

Hun onnavolgbare begeleidingsband The Leftbank Ramblers zijn Elko Blijweert (gitaar), Tomas De Smet (contrabas), Peter Pask (gitaar/keyboards), Alain Rylant (drums), Tim Janssen en Kurt Bethuyne.

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 16
  • UiTPAS 14,4
  • UiTPAS met kansentarief 3,2

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 jaar