Hulp bij zonnepanelen

Zonnepanelen op je dak wekken elektriciteit op die je niet aan je leverancier moet betalen. Met de prijzen van nu kan iedereen dat gebruiken! Daarnaast is je eigen energie ook meteen groene energie. Daarom sloegen de gemeentes van de Druivenstreek de handen in elkaar om al hun inwoners gratis advies aan te bieden. Stuur al je PV-vragen naar klimaatalliantie@igo.be of bel het nummer 0473 85 97 82. PV-expert Wannes van Energiehuis IGO helpt je van a tot z.

Gratis advies voor jouw dak

Zonnepanelen plaatsen kan wel wat vragen oproepen. Staat de schoorsteen in de weg? Heb ik een thuisbatterij nodig? Brengt het zonder de terugdraaiende teller nog iets op? Wannes zorgt ervoor dat je goed geïnformeerd bent voor je eraan begint. Hij bekijkt je dak via satellietfoto’s, gaat na wat het effect is van schaduw en geeft je een idee van de kosten en de opbrengst. Daarna helpt hij bij het zoeken naar een goede aannemer. Twijfel je over een offerte? Wannes kijkt hem voor je na. Als onafhankelijk adviseur waakt hij erover dat je enkel kwaliteit in huis haalt.

Hulp voor elk budget

Zonnepanelen zijn een investering. Ze produceren minstens 25 jaar optimaal stroom en kunnen nog veel langer blijven werken. Op termijn kunnen ze tienduizenden euro’s aan elektriciteit opleveren. Ook worden huizen met zonnepanelen door potentiële kopers meer gewaardeerd. Natuurlijk kost het wel wat om ze te installeren. Gelukkig zijn er verschillende opties om je budget te ondersteunen. Fluvius geeft een premie tot 750 euro en als je in aanmerking komt, kan je met de MijnVerbouwLening het volledige bedrag lenen met een lage interest. Wannes zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van de mogelijkheden en helpt je om je PV-project mogelijk te maken.

Help, ik huur!

Wie geen dak in eigen bezit heeft, kan nog steeds van de voordelen van zonnepanelen genieten. Natuurlijk moet je verhuurder daarvoor de installatie plaatsen. Energiehuis IGO heeft hiervoor een formule uitgewerkt die je aan je verhuurder kan voorstellen. Op die manier kan je verhuurder een mooie investering doen en jij krijgt een besparing op je energiefactuur! Woon je in een appartement? Ook hier kan Energiehuis IGO advies geven over de mogelijkheden die er zijn, dus aarzel niet om een mailtje te sturen.

Ik wil zonnepanelen!

Zonnepanelen installeer je best op een geïsoleerd dak. Ook mag er geen asbest (kunstleien of onderdakplaten) op het dak liggen. Ook voor deze zaken kan je bij Energiehuis IGO terecht. Neem vandaag nog contact op met onze experts via klimaatalliantie@igo.be of 0473 85 97 82.