Inschrijven, verlengen, reserveren

Inschrijven

Iedereen kan lid worden van onze bibliotheek, ook als je geen inwoner van Overijse bent. Je betaalt hiervoor 5€ per jaar, tot 18 jaar is een lidmaatschap gratis. Inschrijven doe je aan de balie, met je identiteitskaart.

Verlengen en reserveren

De uitleentermijn bedraagt 4 weken en die kan je twee keer verlengen met 4 weken op voorwaarde dat je bibliotheekmaterialen nog niet te laat zijn. Is er een uitgeleend boek dat je graag wil lezen, dan kan je het reserveren. Je krijgt een e-mail wanneer het beschikbaar is, het gereserveerde boek ligt dan klaar voor je aan de balie.

Je uitleningen en reserveringen kan je tegenwoordig helemaal zelf beheren via de online toepassing Mijn Bibliotheek, die vind je ook terug op de homepagina van de bibliotheekcatalogus.
Misschien heb je al een Mijn Bibliotheek-profiel bij een ander bib? Geen probleem, dan hoef je enkel de lidkaart aan je bestaande account toe te voegen. Je kan uiteraard ook steeds aan de balie of telefonisch bibliotheekmaterialen verlengen of reserveren.

Ontlenen

Je kan maximum 15 bibliotheekmaterialen per keer meenemen. Ontlenen doe je tegenwoordig vlot met onze 2 zelfscanbalies. Dat doe je heel eenvoudig: scan je lidkaart of je identiteitskaart, leg je bibliotheekmaterialen op de scanplaat en je ontleningen worden geregistreerd.

Inleveren

Boeken inleveren doe je via onze intelligente inleverkast. Zet je boeken 1 voor 1 op een plank naar keuze, op het scherm kan je meevolgen of alles correct ingeleverd is, meer hoef je niet te doen.

Inleverbus

Heb je geen tijd om je bibliotheekmaterialen tijdens de openingsuren binnen te brengen? Geen probleem, in onze inleverbus naast de ingang kan je 24 uur op 24 je boeken inleveren.