Inschrijvingen IBO krokusvakantie 2023

Wat?

Het IBO is een erkend opvanginitiatief van Kind & Gezin. Bij het IBO kunnen kinderen ravotten op:

  • woensdagnamiddagen
  • schoolvrije dagen (pedagogische studiedagen in Overijse)
  • vakantieperiodes (uitgezonderd paasvakantie en eerste zes weken zomervakantie)

De begeleiders organiseren leuke en gevarieerde activiteiten met respect en aandacht voor elk kind. Spelenderwijs ontdekken, proeven en uitleven, daar streeft het IBO naar, zodat elk kind optimale kansen krijgt om zich te ontwikkelen.

Info

Voor de krokusvakantie starten de inschrijvingen op 9 januari 2023 om 19 uur voor Overijsenaren en op 16 januari 2023 om 19 uur voor niet-Overijsenaren via www.overijse.be/webwinkel - tab IBO. De inschrijvingen zijn per dag mogelijk. Het IBO voorziet opvang op Kamp Kwadraat van 20/02/23 t.e.m. 24/02/23.

Voor wie?

Kinderen van 2,5 (zindelijk en gestart in de instapklas) tot 12 jaar.

Waar?

Kamp Kwadraat, Nijvelsebaan 190, 3090 Overijse.

Corona + andere ziekte

  • Raadpleeg bij corona (kind, broer/zus, ouder, ander gezinslid) en bij een mogelijk risicocontact steeds een arts die bepaalt of het kind naar het IBO mag komen.
  • Vul de medische fiche van je kind in bij de inschrijving via de webwinkel van de gemeente.
  • Hou ons op de hoogte van besmettelijke ziektes.

Wat kost het?

Minder dan 3 uur: 4 euro
Tussen 3 en 6 uur: 6 euro
Langer dan 6 uur: 12 euro

Deze tarieven gelden zowel voor kinderen uit Overijse als voor kinderen die niet in Overijse wonen. We willen wel vragen om de werking te respecteren en de kinderen voor 9 uur te brengen (na 9 uur geen aanmeldingen meer) en ze pas vanaf 16 uur te komen ophalen.

Annuleren

Er kan geannuleerd worden 10 dagen voor de opvangdag of met een ziektebriefje/overlijdensbericht (van familie) dat binnen de drie werkdagen wordt bezorgd via ibo@overijse.be. Indien er niet geldig wordt geannuleerd wordt er een boete van 12 euro per dag gefactureerd.

Fiscaal attest
Gezinnen kunnen de opvangkosten voor kinderen tot 14 jaar fiscaal inbrengen bij de belastingaangifte. Fiscale attesten worden 1 keer per jaar opgestuurd via e-mail.

Kansentarief
Alle pashouders van een UiTPAS Druivenstreek met kansentarief betalen enkel het percentage van de deelnamegelden volgens de goedgekeurde solidaire kostenregeling in het geldende retributiereglement van de UiTPAS Druivenstreek.

Inwoners met het statuut ‘verhoogde tegemoetkoming’, een collectieve schuldenregeling of een laag inkomen hebben recht op een UiTPAS met kansentarief, dat recht geeft op 80% korting op de UiTPAS-activiteiten in de Druivenstreek. Meer informatie op : www.overijse.be/uitpasdruivenstreek

Inschrijven - algemene informatie

  • In de webwinkel van de gemeente maak je éénmalig een profiel aan. Aan dit profiel kan je de nodige achtergrondinformatie (gewoontes, medische info,...) van je kind toevoegen.
  • Het aantal plaatsen is beperkt, dus tijdig inschrijven is aangeraden.
  • De inschrijvingen gebeuren via de voorrangscriteria die je vindt in het Huishoudelijke Reglement.

Overeenkomst

Schrijf je je kind(eren) voor de eerste keer in bij het IBO, bezorg ons dan zeker een getekende overeenkomst (per kind).  Vanaf 1 augustus 2021 gelden er een nieuw retributiereglement en huishoudelijk reglement en een nieuwe schriftelijke overeenkomst. Wens je vanaf 1 augustus 2021 (opnieuw) gebruik te maken van het IBO? Lees de nieuwe reglementen na en vul een nieuwe schriftelijke overeenkomst in. Bezorg deze via ibo@overijse.be aan de verantwoordelijke van het IBO.


Vragen en/of problemen

Neem dan tijdens de kantooruren contact op met de verantwoordelijke op 02 687 51 56 of ibo@overijse.be.

Ons bereiken tijdens de opvangmomenten?

Bel naar 02 686 31 34 of 0471 24 01 73.