Inschrijvingen IBO zomervakantie 2023

Wat?

Het IBO is een erkend opvanginitiatief van Kind & Gezin. Bij het IBO kunnen kinderen ravotten tijdens:

  • Vakantieperiodes (uitgezonderd paasvakantie en eerste zes weken zomervakantie)

De begeleiders organiseren leuke en gevarieerde activiteiten met respect en aandacht voor elk kind. Spelenderwijs ontdekken, proeven en uitleven, daar streeft het IBO naar, zodat elk kind optimale kansen krijgt om zich te ontwikkelen.

Info

Voor de zomervakantie starten de inschrijvingen op 17 april om 19 uur voor Overijsenaren en op 24 april om 19 uur voor niet-Overijsenaren via www.overijse.be/webwinkel - tab IBO. De inschrijvingen zullen per dag mogelijk zijn en de facturatie volgt achteraf.

Het IBO voorziet opvang op Kamp Kwadraat op 17/8/23 - 18/8/23 en 21/8/23 - 25/8/23. Er wordt geen opvang georganiseerd tijdens de laatste week van de vakantie omdat de veilige en vertrouwde kinderopvang niet kan gerealiseerd worden tijdens de organisatie van de gordel op kamp kwadraat.

Voor wie?

Kinderen van 2,5 (zindelijk en gestart in de instapklas) tot 12 jaar.

Waar?

Vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat, Nijvelsebaan 190, 3090 Overijse.

Goed om te weten 

  • De inschrijvingen zijn per dag mogelijk en de facturatie volgt achteraf.
  • Vul de medische fiche van je kind in bij de inschrijving via de webwinkel van de gemeente.

Wat kost het?

Opvang minder dan drie uur: 5 euro
Opvang tussen drie en zes uur: 7 euro
Opvang langer dan 6 uur: 13 euro.

Deze tarieven gelden per dag zowel voor kinderen uit Overijse als voor kinderen die niet in Overijse wonen.

Annuleren

Er kan geannuleerd worden 5 dagen voor de opvangdag of met een ziektebriefje/overlijdensbericht (van familie) dat binnen de drie werkdagen wordt bezorgd via ibo@overijse.be. Indien er niet geldig wordt geannuleerd wordt er een boete van 13 euro per dag gefactureerd.

Fiscaal attest

Gezinnen kunnen de opvangkosten voor kinderen tot 14 jaar fiscaal inbrengen bij de belastingaangifte. Fiscale attesten worden 1 keer per jaar opgestuurd via e-mail en opgeladen via belcotax-on-web.

Kansentarief

Alle pashouders van een UiTPAS Druivenstreek met kansentarief betalen enkel het percentage van de deelnamegelden volgens de goedgekeurde solidaire kostenregeling in het geldende retributiereglement van de UiTPAS Druivenstreek.

Inwoners met het statuut ‘verhoogde tegemoetkoming’, een collectieve schuldenregeling of een laag inkomen hebben recht op een UiTPAS met kansentarief, dat recht geeft op 80% korting op de UiTPAS-activiteiten in de Druivenstreek. Meer informatie op : www.overijse.be/uitpasdruivenstreek

Inschrijven - algemene informatie

  • In de webwinkel van de gemeente maak je éénmalig een profiel aan. Aan dit profiel kan je de nodige achtergrondinformatie (gewoontes, medische info,...) van je kind toevoegen.
  • Het aantal plaatsen is beperkt, dus tijdig inschrijven is aangeraden.
  • De inschrijvingen gebeuren via de voorrangscriteria die je vindt in het Huishoudelijke Reglement.

Lees zeker ons NIEUWE huishoudelijk- en retributiereglement ook na via webpagina's: https://www.overijse.be/bekendmakingen/detail/1824/retributiereglement-ter-inning-van-ontvangsten-initiatief-buitenschoolse-kinderopvang-ibo-en-speelpl en https://www.overijse.be/bekendmakingen/detail/1823/huishoudelijk-reglement-initiatief-buitenschoolse-opvang-ibo-overijse-vanaf-1-juli-2023

Overeenkomst

Schrijf je je kind(eren) voor de eerste keer in bij het IBO, bezorg ons dan zeker een getekende overeenkomst (per kind). Dit document vind je hieronder.

Vanaf 1 augustus 2021 geldt er een nieuw retributiereglement en huishoudelijk reglement en een nieuwe schriftelijke overeenkomst. Wens je vanaf 1 augustus 2021 (opnieuw) gebruik te maken van het IBO? Lees de nieuwe reglementen na en vul een nieuwe schriftelijke overeenkomst in. Bezorg deze via ibo@overijse.be aan de verantwoordelijke van het IBO. (= van toepassing tot ingang nieuwe reglementen 1 juli 2023)

Vragen en/of problemen

Neem dan tijdens de kantooruren contact op met de verantwoordelijke op 02 687 51 56 of ibo@overijse.be.

Ons bereiken tijdens de opvangmomenten?

Bel naar 02 686 31 34 of 0471 24 01 73.

Documenten