Inventarisatie trage wegen

Holle wegen, bospaden en veldwegen: Overijse telt heel wat trage wegen. Ze worden het komende jaar allemaal in kaart gebracht door vrijwilligers. Zo weten we welke fiets- en wandelwegen een opknapbeurt kunnen gebruiken en hebben we over een goed jaar een compleet beeld van de trage wegen in onze gemeente. Op lange termijn willen we alle trage wegen ook namen geven en bewegwijzeren, zoals in Tombeek en Terlanen al gebeurd is, en een kaart van het netwerk trage wegen in Overijse uitbrengen.

Mee op pad

Om de trage wegen in kaart te brengen, sturen we vrijwilligers op pad met theoretische plattegronden, gebaseerd op oude kaarten en atlassen. Zij controleren of de ‘basiskaart’ klopt en vullen de gegevens over het karakter en de staat van de wegen aan via de app van de vzw Trage Wegen.

Wil jij meehelpen aan deze inventarisatie van trage wegen? Schrijf je dan in bij de Omgevingsdienst op één van onze opleidingsmomenten. Alle vrijwilligers krijgen een korte opleiding over de te gebruiken app voor ze op pad worden gestuurd. Die opleidingen vinden plaats per gehucht op volgende locaties:

  1. Tombeek: dinsdag 8 juni om 18u in de Kerkstraat (parking kerk)
  2. Terlanen: dinsdag 8 juni om 20u aan het Arthur Michielsplein 3 (parking WOC Den Turf)
  3. Jezus-Eik: donderdag 10 juni om 18u aan het einde van de Koedalstraat (hoek met de Sint Hubertusdreef)
  4. Eizer: 10 juni om 20u aan de Duisburgsesteenweg 179 (parking WOC De Fraat)
  5. Centrum: 15 juni om 18u aan het Justus Lipsiusplein (parking S-bocht)
  6. Maleizen: 15 juni om 20u aan Breerijke (ter hoogte van huisnummer 79)

Vanaf de plaats van afspraak zal een kleine wandeling georganiseerd worden langsheen enkele nabije trage wegen zodat je al doende kan leren hoe de inventarisatie in zijn werk gaat.

Meer info

http://overijse.tragewegen.be/