Jeugdboekenmaand 2023

In maart viert de Bibliotheek traditiegetrouw de jeugdboekenmaand, een initiatief van Iedereen Leest.
Dit jaar draait een maand lang alles rond “Geluk".

Daarom organiseren we elke woensdagnamiddag in maart een gratis activiteit voor kinderen om gelukkig van te worden! Plaatsen zijn wel beperkt, dus schrijf je zeker in via dit formulier.

 • Woensdag 1 maart 14-16 uur: Knutselworkshop 'Vrolijke vlaggetjes'
  Wat een leuke manier om recyclage onder de aandacht te brengen! In plaats van dat de plastiek zakjes nu op straat belanden, worden ze een vrolijke feestslinger om de bib mee te versieren!
  voor kinderen van 6 tot 12 jaar
 • Woensdag 8 maart 14u30-15u30: Voorleesfeest
  Het voorleesmoment in een feestelijk jasje, kom luisteren naar onze favoriete verhalen over geluk en geniet!
  voor kinderen van 4 tot 7 jaar
 • Woensdag 15 maart 14-16 uur: Fablab
  Wil je je eigen geluk ook naar anderen laten uitstralen? Tijdens deze workshop kan je een T-shirt laten bedrukken met alles waar jij blij van wordt.
  voor kinderen van 8 tot 12 jaar
 • Woensdag 22 maart 14-16 uur: Knutselworkshop 'Swingende tekenkronkels'
  Iedereen wordt blij van dansen & swingen. Maar wat als zelfs de krijtjes vrolijk mee beginnen te doen? Sluit je ogen & luister. Je hand beweegt, je voet tikt, je haren swingen, je wil er haast van zingen. Je potlood danst en je hand volgt op de muziek. Swing je mee?
  voor kinderen van 6 tot 10 jaar
 • Woensdag 29 maart 14u30-16 uur: Het grote Bee-bot spel
  Waar worden bijen gelukkig van? Dat is de vraag die onze Bee-bot robots zich stellen tijdens hun zoektocht naar geluk. Gelukkig kunnen de boeken in de bib helpen om deze vraag te beantwoorden! Help de Bee-bots een parcours afleggen op onze ganzenbordmat en leer alles over het leven van de bij. 
  voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De knutselworkshops worden gegeven door het 'Vuile vingers' team. Hun boek is ook uitleenbaar in de bibliotheek. Bekijk het boek hier!