Kampioenenhulde

Wie worden de strafste sportfiguren uit Overijse van het jaar 2023?? Op vrijdag 26 januari 2024 worden de trofeeën voor 2023 uitgereikt op een grootste sportavond in GC De bosuil. Naast de 2 trofeeën worden ook een 200-tal andere sportkampioenen en verdienstelijke sportbeoefenaars in de kijker gezet op het podium.

Sporttrofee van het jaar

De ‘Sporttrofee van het jaar’ gaat naar een individuele sporter of een sportploeg uit Overijse die afgelopen jaar uitzonderlijke sportieve prestaties heeft geleverd.

NOMINATIES 2023

Floor Van Acker - sportclub Jolly Jumpers - 15 jaar

Floor werd door haar mooie prestaties geselecteerd voor een sterk bezette internationale wedstrijd in Colorado (USA). Ze behaalde daar een knappe 5de plaats.

  • 5de plaats Overall op de internationale wedstrijd “Youth Open Tournament” in Colorado USA (categorie meisjes 12+15j)

Lise Endels - sportclubs Zoniën Athletics Team / ZORO Zwemteam - 16 jaar

Lise draaide zowel in atletiek als in triatlon een vrij indrukwekkend seizoen met topprestaties op nationaal niveau in de disciplines 1500m, veldlopen en triatlon:

  • 2de plaats op het Belgisch Kampioenschap 1500m (piste – outdoor)
  • 3de plaats op het Vlaams Kampioenschap veldlopen
  • 2de plaats op het Provinciaal Kampioenschap veldlopen
  • 4de plaats op het Belgisch Kampioenschap triatlon - jeugd A

Niko Debremaeker - individuele sporter - 44 jaar

Na zijn deelname aan de ‘Marathon des Sables’ in 2022 ging Niko de uitdaging aan om in 2023 een volledige triatlon af te werken. Vanaf begin 2023 trainde Niko hard voor dat nieuwe doel. Tien dagen voor het plaatsvinden van de triatlon werd hij echter verwittigd door de organisatie dat de wedstrijd geannuleerd werd. Hij besliste dan maar om deel te nemen aan een 'dubbele triatlon' in Haacht: 7,6 km zwemmen - 360 km fietsen - 84 km lopen.

Hoewel Niko zich dus had voorbereid op een enkele triatlon, bereikte hij toch de finish na maar liefst 35u!! Vertrek zaterdagochtend 10u - Finish zondagavond 21u. Een fenomenale uithoudingsprestatie.

VORIGE WINNAARS


Christophe Dekeyser
werd vorig jaar voor de tweede keer tot winnaar uitgeroepen en werd zo samen met Maxime Hordies mede-recordhouder.

De winnaar van de Sporttrofee wordt door het kernbestuur van de Sportraad  en 3 oud-winnaars verkozen uit alle nominaties. Ook de nominaties lopen via de Sportraad.

 
Wielrenner Kris Bosmans, gevechtsportster Alicia Pé, kartingkampioene Céline Coppieters en handbiker Maxime Hordies (2x) gingen ook al met deze trofee aan de haal. Je kan de prestigieuze trofee maximaal 2 keer in je carrière winnen.

Trofee voor 'Sportvrijwilliger van het jaar'

Deze trofee beloont de inzet en toewijding van iemand die zich jarenlang vrijwillig inzet voor de werking van een club of organisatie. 

Colin Walker van Tennisclub Panorama mocht de prijs voor 2022 mee naar huis nemen.

De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2021 en ging toen naar Simonne Eyckmans van Yoga Druivenstreek. De winnaar van deze prijs wordt vanaf 2023 rechtstreeks door het kernbestuur van de sportraad verkozen uit alle inzendingen. Iedereen kan iemand nomineren!