Kampioenenhulde

Wie is de strafste sportfiguur uit Overijse van het afgelopen jaar? Op vrijdag 27 januari 2023 werden de trofeeën voor 2022 uitgereikt. 

Sporttrofee van het jaar

De ‘Sporttrofee van het jaar’ gaat naar een individuele sporter of een sportploeg uit Overijse die afgelopen jaar uitzonderlijke sportieve prestaties heeft geleverd.

Dit jaar werd Christophe Dekeyser voor de tweede keer tot winnaar uitgeroepen. 

De winnaar van de Sporttrofee wordt door het kernbestuur van de Sportraad  en 3 oud-winnaars verkozen uit de ingezonden nominaties. Wielrenner Kris Bosmans, gevechtsportster Alicia Pé, kartingkampioene Céline Coppieters en handbiker Maxime Hordies (2x) gingen ook al met deze trofee aan de haal.

De genomineerden voor 2022 waren:

Niko Debremaeker - discipline ‘ultralopen’

  • deelname Marathon des Sables in Marokko (meerdaagse looptocht van 250 km door  de woestijn)
  • 336ste plaats op 780 finishers

Christophe De Keyser – discipline ‘triatlon’

  • Winnaar van de Ironman 70.3 in Marbella (Spanje)
  • 2de plaats op Europees Kampioenschap ‘Halve Triatlon’ in Bilbao (Spanje)

Lisa Ingenito – discipline ‘synchroonzwemmen’

  • Belgisch Kampioen ‘artistiek zwemmen – mixed duet’ (samen met partner Renaud Barral)
  • 4de plaats op het Europees Kampioenschap ‘artistiek zwemmen – mixed duet’ (samen met partner Renaud Barral)

Larissa Premereur – discipline ‘rope skipping’

  • Belgisch Kampioen ropeskipping  ‘individueel A-niveau 19+ meisjes allround’
  • 1ste plaats op ‘European Open Tournament Masters - Allround’ in Bratislava (Slovakije)

Sportvrijwilliger van het jaar

De ‘Sportvrijwilliger van het jaar’ beloont de inzet en toewijding van iemand die zich vrijwillig inzet voor de werking van een club of organisatie.

Colin Walker van Tennisclub Panorama mag de prijs voor 2022 mee naar huis nemen.

De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2021 en ging toen naar Simonne Eyckmans van Yoga Druivenstreek. De winnaar van deze prijs wordt door het publiek verkozen: het kernbestuur selecteert 3 genomineerden waarop iedereen kan stemmen. 

De genomineerden voor 2022 waren:
Colin Walker - Vrijwilliger van Tennisclub Panorama
Colin is 74 jaar en al sinds 1989 lid en vrijwilliger van de tennisclub. Hij is nog steeds actief als lesgever voor de jeugdspelers, materiaalmeester, scheidsrechter en wedstrijdleider. Hij is ook actief als interclubleider. Colin staat altijd klaar om te helpen en kan moeilijk nee zeggen als zijn hulp wordt ingeroepen. Een belangrijke schakel in de werking van de hele club!

Guy Borghans - Vrijwilliger van wielerclub TWC ’t Hoekske Maleizen
Guy is 75 jaar oud en al meer dan 40 jaar sportvrijwilliger. Sinds 1982 is hij lid van de wielerclub en heeft hij zich geëngageerd als clubbegeleider om leuke fietsuitstappen te organiseren, als seingever bij wielerwedstrijden van de club, als keukenhelper, als zaalbeheerder en staat hij in voor het beheer van de wielerkledij.Zijn jarenlange inzet heeft de successen gemaakt van de vele fietstochten en de pensenkermissen van de wielerclub en ook de mountainbiketocht 'Dwars door de Zoniënwoud'.

Guy is ook buiten de wielerclub algemeen bekend in Overijse als seingever bij wielerwedstrijden, als fietstochtorganisator voor senioren en als helper bij eetfestijnen van andere verenigingen.

Roger Cumps - Vrijwilliger van voetbalclub Tempo Overijse
Roger is het typevoorbeeld van de vrijwilliger die onbaatzuchtig al tientallen jaren klaarstaat om Tempo Overijse te helpen.  Na vele jaren het onderhoud van de terreinen en de volledige site van het Begijnhof te hebben verzorgd, is hij op 82-jarige leeftijd nog altijd in de weer om de uitrusting van de spelers piekfijn in orde te houden en te helpen als er logistiek kan bijgesprongen worden.  Altijd belangeloos, altijd enkel en alleen in het belang van de club.  Roger is een icoon van Tempo Overijse!