KLAP

KLAP*, 28/11, 11-16 u, AC De Vuurmolen

‘Kom eens klappen en geef Overijse samen mee vorm.’

Op 28 november organiseren we een evenement waarop elke Overijsenaar welkom is om Overijse samen mee vorm te geven. Ook jij bent dus van hart uitgenodigd!

* Keuvelen, Leren, Adviseren en Participeren, want dat is wat we doen!

Programma

Voor elk wat wils! Daarom voorzien we een open programma: jij kiest wanneer en waarover! Het is de bedoeling dat je als deelnemer kan deelnemen aan wat je zelf wil. Je sprokkelt als het ware dus zelf je eigen programma samen.

Er zijn 3 soorten manieren om deel te nemen.

KLAP’ers

De KLAP’ers vormen samen een doorlopend programma over diverse thema’s waarover jij je input kan geven. Denk maar aan ‘Waarom ben jij een trotse Overijsenaar?’ of ‘Hoe we nog meer werk maken van Overijse als gezonde gemeente?’.

Gewoon eens benieuwd? Kom dan gewoon eens een kijkje nemen. Je bent meer dan welkom!

College-KLAP

Wil je graag rechtstreeks een KLAP’ke doen met het college van burgemeester en schepenen? Ook dat kan! Je kan kort, maar rechtstreeks in gesprek gaan met 1 of 2 schepenen. Om dit in goede banen te leiden, vragen we om je hier zeker voor in te schrijven.

KLAP-sessies

Tijdens een KLAP-sessie ga je samen met een 20-tal andere burgers dieper in op een specifiek thema. Samen geven jullie richting aan een thema waarop we in de toekomst binnen Overijse op willen inzetten. Ook hier zijn de thema’s zeer uiteenlopend. Wil je mee klappen in meerdere sessies? Uiteraard kan dat ook!

Over welke thema’s hebben we het tijdens KLAP?

 • Buurtgerichte zorg: Overijse wil inzetten op de buurt als draaischijf van zorg en welzijn. Dit om de kwaliteit van de zorg voor iedereen te kunnen garanderen. Daarom is een intense samenwerking tussen professionele partners, gebruikers, begeleiders en andere partners cruciaal. Met deze sessie geven we het startschot voor dit project. We denken samen na over waar we in de verschillende buurten in Overijse een verschil kunnen maken. Geef jouw ideeën mee over hoe we hier verder werk van kunnen maken.
 • Een plek voor de jeugd in het centrum: Jongeren zijn op zoek naar een (nieuwe) plek in het centrum. Heb jij een idee over hoe die plek er dan moet uitzien? Of heb je de ideale plek in gedachten? Kom naar onze toog en vertel het ons!
 • Een nieuw klimaatplan voor Overijse: Overijse maakt werk van een nieuw klimaatplan. We gaan samen op zoek naar hoe Overijse kan inzetten op het klimaat. Welke keuzes moeten we volgens jou maken? Met welke acties kunnen we in Overijse een groot verschil betekenen op vlak van klimaat? Op het einde van de sessie geven we een hoop input mee aan de werkgroep die verder zal schrijven aan dit plan.
 • Deelmobiliteit: Vandaag zetten we met Overijse nog niet actief in op deelmobiliteit. Omdat dit een nieuw gegeven is, luisteren we naar hoe andere steden en gemeenten hier vandaag wel al op inzetten. We denken samen na over wat dit dan voor Overijse kan betekenen en denken na over mogelijke initiatieven.
 • Het nieuwe sportcentrum: In de toekomst zal er in Overijse een nieuw sportcentrum gebouwd worden. Tijdens deze KLAP-sessie doen we een eerste verkenning van de wensen en behoeften in kader van dat nieuwe sportcentrum.
 • Hoe kunnen jong en oud samen gelukkig zijn in Overijse: Een heel groot deel van de Overijsenaren is 65+, maar ook de jeugd maakt een groot deel uit van de bevolking. Idealiter kan jong en oud samen gelukkig zijn in Overijse. Maar dat brengt ongetwijfeld uitdagingen met zich mee. Hoe kunnen we aan de slag met deze uitdagingen?

Praktisch

 • 28 november 2021
 • Je bent welkom vanaf 10u30 voor een koffie en tot 16u30.
 • We werken met een doorlopend programma en aparte begeleidde KLAP-sessies. Jij kiest waaraan je deelneemt. Je moet dus ook niet van het begin tot het einde aanwezig zijn.
 • Foodtruck en drankjes zijn voorzien.
 • We voorzien begeleidde kinderopvang voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Wens je hiervan gebruik te maken? Vergeet dan zeker niet om je in te schrijven!
 • Ook de Sint komt zijn klap’ke doen! Schrijf je in en ontvang een goodiebag van de Sint

Inschrijven?

Inschrijven kan, maar is niet noodzakelijk. Waarom schrijf je dan best wel in? Als je zeker wil zijn van een plekje in de kinderopvang, een goodiebag of een plek in één van de KLAP-sessies. Vul hier het inschrijvingsformulier in.