Klein en Groot Terlanenpad

Het kleinste gehucht van Overijse bestaat uit Terlanenveld en drie valleien: de Lanevallei, de Varendelle met de Vossebeek en de vallei met de Potbeek en de Leikstraalbeek. Een flink glooiend landschap dus. Dat merk je ook in de Moskesstraat. Deze karaktervolle helling maakte deel uit van het parcours van het WK wielrennen in 2021.

Klein en Groot Terlanenpad

Het parcours van zowel het Klein als het Groot Terlanenpad vind je in de flyer onderaan deze pagina of op wandelknooppunt.be: Groot Terlanenpad & Klein Terlanenpad. Je kan beide wandelingen starten aan cafĂ© 't Klein Verzet.

Wil je liefst de holle wegen verkennen, kies dan voor het Klein Terlanenpad dat 4.5 km lang door het centrum van Terlanen en de vallei van de Laan kronkelt. Nood aan een langere uitdaging? Of zin in wat historische weetjes op je pad? Kies voor het Groot Terlanenpad, dat de velden van Terlanen doorkruist in het thema van WOII. Begeleid door handig te scannen bordjes met QR-codes kom je op 10 plekken te weten welke rol Terlanen speelde in deze historische periode.

Je kan deze routes uiteraard ook combineren tot een 13km lange uitdaging die zowel natuur als geschiedenis aandoet.

Documenten