Koninklijke Harmonie Sint-Martinus Overijse

De Koninklijke Harmonie Sint-Martinus uit Overijse is één van de oudste harmonieën van België. Ze werd opgericht in 1822 en dus nog onder het Nederland Bewind. Oorspronkelijk hadden de stichters het volgende doel voor ogen: 'Door de vreugde die de muziek verschaft, de vriendschapsbanden onder de leden verstevigen en zich op een vreedzame manier vermaken.'

Meer dan 200 jaar later wordt dit doel nog steeds verwezenlijkt. Elke dinsdagavond wordt er enthousiast gerepeteerd in GC 'De Bosuil' te Jezus-Eik (Overijse) onder leiding van dirigent Jan Huysentruyt. Beroepsmatig is Jan tubist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht te Beauvechain. Daarnaast geeft hij lessen laag koper (althoorn, trombone, euphonium en bastuba) aan de muziekacademie van Overijse - Hoeilaart - Tervuren (APKO).

De harmonie brengt een gevarieerd aanbod muziekgenres, van klassiek over jazz tot pop en rock; de ene keer het lichtere genre, dan weer een uitdaging. Onze muzikantengroep is gevarieerd samengesteld (van 8 tot 88 jaar!). Nieuwe muzikanten zijn steeds welkom!

Naast de repetities en de concerten zijn er nog andere activiteiten waar onze vereniging aan deelneemt: de Druivenfeesten, de 11 novemberviering, ... Ook vinden er geregeld uitstappen of gastoptredens plaats.

Heb je zin om mee te spelen in onze harmonie, kom dan gerust eens langs tijdens een repetitie of neem contact op met iemand van het bestuur. Repetities vinden elke dinsdag plaats in het gemeenschapscentrum 'De Bosuil' te Jezus-Eik (Overijse) van 20u tot 22u.

Sociale media

Contact

Brusselsesteenweg 122 A , 3090 Overijse
Website
www.harmoniestmartinusoverijse.be