Kunstonderwijs

APKO

De academie voor podiumkunsten Overijse of kortweg APKO is een instelling van het gemeenschapsonderwijs.

APKO biedt in de regio kwaliteitsvol deeltijds kunstonderwijs aan in de podiumkunsten muziek, woordkunst en dans. Kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassenen kunnen terecht op de APKO-campussen in Overijse, Hoeilaart en Tervuren.

BKO

Beeldende Kunsten Overijse of BKO Academie is de academie voor beeldende en audiovisuele kunsten in Overijse.

Ze biedt deeltijds kunstonderwijs aan voor jong en oud: beeldateliers, initiatieatelier, fotokunst, tekenkunst, schilderkunst, keramiek, grafisch ontwerp & illustratie, levend model, kunst en cultuur, kunst na school en kunstkampen.

GITO

Zoek je iets creatiefs en technisch? Dan zit je goed bij Decor & Etalage, een richting in het Gemeentelijk Instituut voor Toekomstgericht Onderwijs (GITO), een school voor voltijds secundair onderwijs.

Je krijgt kans om etalagebakken smaakvol vorm te geven in het schoolatelier en leert 2D- en 3D-producten ontwerpen met specifieke software. Na de 2de graad kan je je verder ontwikkelen in decor, etalage en publiciteit.

Kunstverenigingen

Daarnaast zijn ook heelwat lokale verenigingen actief in buitenschoolse kunstactiviteiten voor jong en oud: koren, toneelkringen, dans- en muziekverenigingen.