Laatste 100 dagen voor het WK wielrennen in Overijse: ontdek onze pittige acties

Gepubliceerd op donderdag 10 jun 2021 om 12:04
Nog 100 dagen te gaan en dan is het zover: in het weekend van 24-26 september 2021 is onze gemeente een officieel WK Wielrennen Dorp. Om het startschot van de wielergekte te geven en het aftellen te beginnen, lanceren we alvast enkele pittige acties.

12 pittige ‘bergskes’

Met de Bekestraat, Moskesstraat en de S-bocht – P.I. Taymansstraat liggen enkele belangrijke scherprechters van het WK-parcours in onze gemeente. Om deze pittige ‘bergskes’ extra in de verf te zetten, plaatsen we de komende dagen infoborden bij 12 hellingen in onze gemeente. Op deze infoborden staat onder andere aangegeven wat de afstand van de helling is en wat de gemiddelde en maximale stijgingspercentages zijn. Via een QR-code kan je ook je besttijd meten via Strava (software voor sportieve prestaties). Ook de straatnaamborden van de straten op het WK-parcours vervangen we momenteel door nieuwe bordjes met de regenboogkleuren van het WK.

Spot je 1 van deze infoborden of straatnaamborden? Neem er een selfie mee en bezorg ons die via vrijetijd@overijse.be en de hashtag #pittigbergske. Je maakt kans op een exclusief WK-gadget!

Volledige WK-agenda

Tijdens deze laatste 100 dagen in aanloop naar het WK staan er nog heel wat andere activiteiten op de agenda. Zo organiseren we in het kader van Overijse Sport een 12-wekenprogramma om uiteindelijk een lus van 100 km te kunnen voltooien op de wegen van het WK-parcours. De lessenreeks start op 21 juni: schrijf je voor 16 juni in via de website. Maar de passage van het WK is meer dan een sportief gebeuren: zo zal je onder andere ook naar een aantal wielergerelateerde voorstellingen kunnen gaan kijken. Voor ieder wat wi(e)ls! Hou de website www.overijse.be/WK regelmatig in het oog voor een volledig overzicht van alle activiteiten. De volledige agenda maken we binnenkort bekend.

Zelf iets organiseren?

Wil je als handelaar of vereniging zelf iets organiseren in het kader van het WK wielrennen? Wij bekijken graag samen met jou wat er mogelijk is: contacteer ons via vrijetijd@overijse.be of 02 687 59 59.