LEIF contactpunt

Vanaf donderdag 25 april kan je elke tweede en vierde donderdag van de maand in Den Blijk terecht voor al je vragen over het levenseinde. Een vrijwilliger van LEIF (Levenseinde informatiecentrum) biedt je een luisterend oor en helpt je uit te klaren wat kan in een specifieke situatie.

Wat?

LEIF Oost-Brabant wil informatie geven over het levenseinde en kan je vragen beantwoorden. Het is belangrijk aandacht te besteden aan  de kwaliteit van de laatste levensfase. Je kan instructies geven over de aard van de zorg die je later al dan niet wenst te ontvangen, en hoe je de familie en zorgverleners hierbij wil betrekken. LEIF wil jong en oud doen nadenken en plannen rond waardig levenseinde: Wat 
zijn mijn rechten als patiënt? Wat als ik na een verkeersongeval in een onomkeerbare coma terecht kom? Wat is euthanasie en wanneer heb ik daar recht op? Wat als ik wilsonbekwaam word? Wat is palliatieve zorg? Welke documenten zijn belangrijk?

Om je wegwijs te maken in deze informatie doen we beroep op opgeleide LEIFvrijwilligers die een luisterend oor zijn, mee helpen uitklaren en kijken wat kan in een specifieke situatie. Ze verwijzen eventueel door naar andere zorgverleners en diensten. 

Voor wie?

Voor al wie levenseindevragen heeft, patiënten (al dan niet met een ernstige, levensbedreigende ziekte of met om het even welke aandoening) en hun familieleden, zorgverstrekkers, leerkrachten, maatschappelijk werkers, …

Wanneer?

Vanaf donderdag 25 april kan je elke tweede en vierde donderdag van de maand een afspraak maken bij het LEIF-contactpunt.

Kostprijs?

Volledig gratis.

Hoe maak ik een afspraak?

Stuur een mail naar leifoostbrabant@leif.be of contacteer hen op het nummer 0471/61.78.73

Documenten

  • folder leifpunten Oost Brabant_3_2024.pdf
    pdf 1,9 Mb
    Downloaden

Ook interessant