Lieven Scheire: DNA

Laatste tickets
  • donderdag 2 juni 2022 van 20:30 tot 22:30
Het gaat razendsnel in de wetenschap en de technologie. Ruimtevaart, robotica en menselijke genetica gaan met grote stappen vooruit. Welke ontwikkelingen staan te trappelen om ons leven binnen te treden? Lieven zoekt het uit.

De kennis van ons DNA is één van de spannendste vakgebieden. Het gaat over onszelf: wie zijn we? We leren ingrijpen in onze genen en dat van de volgende generaties.

Hoe gaan we hier als individu en als maatschappij mee om? Wil je weten wat in je DNA staat? Mogen anderen het bekijken om jou of de samenleving te helpen? De dokter, een dating-app, de kok van mijn favoriete restaurant, de politie?

Zou je je kinderen genetisch laten aanpassen om ziektes te voorkomen of om extra talenten toe te stoppen? Nog niet alles is mogelijk, maar wel meer dan je vermoedt. Elke maand zijn er nieuwe ontdekkingen en toepassingen. 

Enthousiast voert Lieven je door de wonderlijke wereld van genetica, vol waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën. Met een verfrissende mix van toegankelijke wetenschap en comedy brengt hij complexe materie begrijpelijk en entertainend over. Met kennis van zaken en met de nodige dosis humor.

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 22
  • Abo 20
  • KASSA 22
  • VVK 22

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Organisatie

COMEDYSHOWS.be
Ten Briele 16.9 , 8000 Brugge