Toekomstige Markthalsite

De komende jaren bereidt het Lokaal Bestuur Overijse zich voor om de Markthal en omgeving, in het centrum van onze gemeente, te vernieuwen. Deze voorbereidingen bevatten ook een participatief luik, waarbij belanghebbenden hun inspraak kunnen geven in dit project.

Een nieuwe Markthal

De Markthal, die in 1952 opende als ‘marktplaats’, doet momenteel dienst als evenementenlocatie. Ze wordt ook gebruikt door het Gemeentelijk Instituut voor Technisch Onderwijs (GITO) en de Gemeentelijke Basisschool Overijse (GBO) voor extra leslokalen, technische ateliers, opslag en als bewegingsruimte. 

De zaal voldoet echter niet meer aan de geluids-, veiligheids- en duurzaamheidsnormen. De gemeente wil opnieuw het gebruik van een belevingssite in het centrum stimuleren, en het volle potentieel van deze mooi plek pal in centrum ten volle benutten.

Verschillende fases

Deze vernieuwing willen we grondig aanpakken, rekeninghoudend met alle gebruikers en mogelijke noden. Om alles op een goede manier te laten verlopen, deelden we het proces op in 3 grote fases. Momenteel - voorjaar 2024 - zitten we in de tweede fase: concept en opstart ontwerp.