Meer Maleizenwandeling

Op de weg tussen Overijse centrum en Terhulpen kom je door Maleizen. Zin gekregen in water? Dan is het meer van Overijse-Genval een aanrader. Het meer is omzoomd met fraaie villa's en restaurants. Je kan er helemaal rondstappen of fietsen. In het buurt van het station, dat vandaag op grondgebied Terhulpen ligt, vestigde zich rond 1900 de rijke stadburgerij, op zoek naar groen vlakbij de hoofdstad. In de villawijk La Corniche zie je kleine kastelen en cottagewoningen. 

Wil je graag eens uitrusten? Ga dan zeker eens langs het park Michiels (Terhulpensesteenweg, op wandelafstand van de kerk) of de pluktuin Fest.

Meer Maleizenwandeling

Het parcours van deze stevige wandeling vind je op wandelknooppunt.be: Meer Maleizenwandeling. Je start de wandeling in het centrum aan het kruispunt Terhulpensesteenweg/Hoeilaarstesteenweg/Rozierensesteenweg. Hier kan je langdurig parkeren.

De route is 13 km. Je kan er ook twee kortere lussen van maken door de route halverwege in te korten via Langeweg, Ranklaan, Oaselaan, Schoolstraat (trage weg via wijk Blauwendries) en Hoeilaartsesteenweg.