Bomenteller: meld jouw boom

Bomencharter

Via het Vlaams Bomencharter engageren steden en gemeenten zich om een bepaald aantal bijkomende bomen aan te planten op hun grondgebied. Ook onze gemeente heeft het Bomencharter ondertekend, een symbool voor de collectieve strijd die we samen voeren tegen de klimaatopwarming. De telling van het aantal geplante bomen vormt een onderdeel van het Bomencharter 2019-2024. Alle bomen die geplant worden vanaf 1 januari 2019 tot 31 december 2024 worden opgenomen in deze telling.

Doelstelling

De gemeente Overijse engageert zich om, middels het Bomencharter voor Vlaanderen, 25.000 bijkomende bomen te bekomen op het grondgebied van de gemeente in de periode 2019-2024.

Meld je boom

Wil je bij je thuis de lokale natuur versterken? Een boom planten is een goed begin. Bomen bieden onderdak aan dieren, houden water vast bij droogte en bieden je schaduw in de zomer.

Heb jij één of meerdere bomen geplant sinds 1 januari 2019? Laat het ons weten via onderstaand formulier in het digitaal loket, want elke boom telt!

Stand van zaken bomenteller (update 18 januari 2024): 16.635 bomen op 211 verschillende locaties in Overijse.

Behaag je tuin

Ben je op zoek naar kwalitatief en inheems plantmateriaal voor het komende plantseizoen neem dan een kijkje op de samenaankoopactie 'Behaag je Tuin' waaraan onze gemeente jaarlijks deelneemt. Bestellen kan vanaf september.