Wandelroute: Nerdland Safari

  • vrijdag 24 december 2021 tot en met dinsdag 23 december 2031
Het coronavirus heeft ons meer dan ooit aan het wandelen gezet. Tijdens zo’n tocht loop je, vaak zonder het te beseffen, immens veel boeiende stukjes natuur voorbij. Zelfverklaard nerd Lieven Scheire en insectenexpert/entomoloog Peter Berx kruipen in de rol van jouw persoonlijke safarigidsen en nemen je mee op expeditie.

Misschien sta je wel aan de voet van een eeuwenoude boom. Of ligt er een hele habitat van een bepaalde insectensoort verscholen onder het gebladerte. Midden in ons dorp, waar je het niet zou verwachten, vallen bijzondere biotopen te ontdekken. Met wat geluk spot je één van onze koesterburen zoals het vliegend hert. Alles wat je nodig hebt, zijn stapschoenen en een smartphone.

De wandeling start en eindigt aan Den Blank en is 8,5 km lang. Op 10 verschillende locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een videofragment van Lieven en Peter.

Het routeplan kan je ophalen in Den Blank en Dru!f of downloaden op onze website. Een mooie, kindvriendelijke safari met onwaarschijnlijke verhalen over wat je kan tegenkomen onderweg!

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • gratis

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Documenten