Noenbeurs 2023

Op donderdag 12 oktober 2023 gaat de noenbeurs door in CC Den Blank in Overijse tussen 10 en 16 uur. Hier ontdek je onze lokale verenigingen en organisaties. Laat je ook verrassen door unieke workshops en lezingen!

Op het programma? We lichten alvast een tipje van de sluier:

11 uur - Stamboomonderzoek
Freddy Deprez van ’t Goe Gezelschap en De Stamboomkwekerij helpt je op weg om jouw stamboom verder te onderzoeken. Hij geeft praktische informatie over vindplaatsen van stamboom- en familieonderzoek. Archieven en collecties zijn zowel online te consulteren als in bibliotheken, archieven van het Rijk en de gemeente, en in collecties van verenigingen.

11 uur - LEIF lezing
LEIF staat voor LevensEinde Informatie Forum. Het is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. Ontdek tijdens deze workshop alles over het LEIFplan en welke zaken je nu al kan regelen voor later. Want je kan pas goed beslissen, wanneer je goed geïnformeerd bent.

13.30 uur - Investeren in de derde helft van je leven door Michaël Van Drogenbroeck
In het voetbal is de derde helft, de nabespreking van de match tussen pot en pint, niet zelden de beste helft. Volgens sommigen geldt dat ook voor het leven. Van je zestigste verjaardag kun je zo langzamerhand wat rustiger aan gaan doen en wat meer genieten. En dat brengt specifieke financiële vragen met zich mee. Ontdek hoe je (comfortabel) van je pensioen geniet en tegelijk je (klein)kinderen op weg helpt. 

14.30 uur - Valpreventie
Wist je dat 1 op de 3 thuiswonende ouderen éénmaal per jaar valt? Alhoewel een val vaak onschuldig lijkt, kan het ernstige gevolgen hebben zoals een fractuur. Wist je ook dat balans, mobiliteit en fysieke kracht een sterk beschermende factor zijn om het valrisico in te perken? Ondanks de mogelijkheid om preventief kinesitherapie te volgen wordt er nog weinig gebruik van gemaakt in België. Hanne Vanpoucke, kinesitherapeut en expert valpreventie, helpt je op weg.

14.45 uur - Line dance
Bij line dance wordt er, zoals de naam doet vermoeden, in lijnen gedanst. Een vaste danspartner is dus overbodig. En leeftijd speelt geen rol. Lesgeefster Mia Van den Bossche geeft een initiatief line dance waar iedereen aan kan deelnemen. Na deze ontspannen workshop ben je helemaal klaar om verder te dansen bij het optreden van Luc Caals.

10 – 16 uur doorlopend -  Elektrisch fietsen
Altijd al benieuwd geweest of een elektrische fiets iets voor jou is? Fiets gerust een rondje langs de vijver van Mariëndal en ontdek het zelf. Door Fietsen Feyaerts.

16 – 17.30 uur - Luc Caals: Caals zingt Hazes
Afsluiten doen we met een groot feest! Deze ‘kleine man met grote stem’ houdt een tribute voor zijn idool André Hazes. Het repertoire van Hazes lacht en weent en brult. Zalft en ontroert. Hazes is méér dan alleen wat hits en meezingers. Hij is een fenomeen. Huisvrouwen, maar ook stoere binken, iedereen is “een beetje verliefd”. Hazes is méér dan alleen wat hits en meezingers. Hazes is een fenomeen. Om dit verhaal te vertellen blijkt niemand beter geschikt dan … Luc Caals!

Zin om dit optreden bij te wonen? Kaarten koop je aan het infopunt Vrije Tijd of via onze website: https://www.overijse.be/caals

Naast deze lezingen en workshops, maak je tijdens de Noenbeurs ook kennis met:

 • De lekkere gin van Felix Gin
 • Wandelingen van IJsetrippers
 • Reizen van Pasar
 • Schoenen van Kompas Shoes
 • De werking van het Rode Kruis
 • Onze nieuwe beweegcoach van Bewegen op verwijzing
 • 75 jaar Druivenfeesten Overijse
 • ’t Goe Gezelschap
 • Okra
 • Neos
 • Kennisbeurs
 • Gepensioneerdenbond Maleizen
 • Streekwinkel Van Camp