Notariële inlichtingen

Inhoud

Vastgoedinformatie of de zogenaamde notarisbrief bevat stedenbouwkundige en notariële informatie over een perceel of gebouw. Deze informatie is verplicht in volgende gevallen:

 • verkoop van een woning;
 • verhuur voor meer dan negen jaar;
 • vestigen van een erfpacht- en opstalrecht.

De notaris dient in zijn verkoopakte melding te maken van de vastgoedinformatie, die niet ouder mag zijn dan één jaar.

Ook voor het voeren van publiciteit voor verkoop of verhuring dienen kopers geïnformeerd te worden over de stedenbouwkundige bestemming en of er stedenbouwkundige vergunningen werden verleend.

De vastgoedinformatie bevat volgende documenten:

 • uittreksel plannenregister;
 • uittreksel vergunningenregister;
 • notariële info.

Vragen? 

Voor alle vragen omtrent stedenbouwkundige inlichtingen voor notarissen in het kader van verkoop van vastgoed: neem contact op via vastgoedinfo@overijse.be.

Voor alle andere vastgoedvragen dient u contact op te nemen via omgeving@overijse.be.

Procedure

 1. Online aanvraag
  Sinds 1 oktober 2019 dient u uw vastgoedinformatie online aan te vragen. Vooraleer u uw vastgoedinformatie aanvraagt, dient u uw organisatie en de aanvrager(s) eenmalig te registreren. Dat kan via de link onderaan deze pagina ('vastgoedinfo').
 2. Betaling
  Na registratie van uw aanvraag krijgt u een betaallink voor online betaling toegestuurd. Deze link is uniek voor uw organisatie en bevat een overzicht van alle geregistreerde, nog te betalen aanvragen van uw organisatie. Onmiddellijk volgend op de betaling van een of meerdere aanvragen ontvangt uw organisatie voor deze betaling een digitale betalingsbevestiging en factuur op het bedrijfs-e-mailadres.
 3. Vastgoedinformatie ontvangen
  U ontvangt de aangevraagde vastgoedinformatie een maand nadat deze betaald én verwerkt is. De aanvraag wordt in behandeling genomen na de betaling.

Kostprijs

Per aanvraag wordt een bedrag van 100 euro aangerekend. Aangrenzende kadastrale percelen en van eenzelfde eigenaar worden beschouwd als één aanvraag.

Ook interessant