Ondersteuning bij evenementen

Wist je dat de gemeente in sommige gevallen ook voor (logistieke) ondersteuning kan zorgen bij het organiseren van een evenement of activiteit?

Inname publieke ruimte 

Ben je een erkende vereniging of organiseer je een wijk- of straatfeest?
Dan kan je voor een openbaar evenement gratis een 'inname van publieke ruimte' doen: je hoeft niet te betalen voor het gebruik van openbare ruimte (plein, park, straat, ...). 

De inname van publieke ruimte doe je samen met je evenementaanvraag via het digitaal evenementenloket. 

Nutsvoorzieningen

Bij de organisatie van een evenement komt geregeld ook extra afval kijken. Je kan tegen betaling een afvalcontainer 1100 liter van Interrand aanvragen die ter plaatse wordt geleverd en opgehaald.

Organiseer je een evenement in de publieke ruimte en heb je elektriciteit nodig? Op ons grondgebied staan heel wat marktkasten waar je tegen betaling gebruik van kan maken. 

Deze aanvragen doe je samen met je evenementenaanvraag via het digitaal evenementenloket. 

Uitleendienst

De gemeente heeft een uitleendienst voor erkende verenigingen, organisatoren van publieke straat- en wijkfeesten en scholen uit onze gemeente. Zij kunnen heel wat materiaal gratis lenen, zoals tafels, stoelen, podiumelementen, lichtslingers, feesttenten, ...
Een overzicht van al het uitleenmateriaal vind je hier

Materiaal aanvragen doe samen met je evenementenaanvraag via het digitaal evenementenloket.

Zalen en lokalen

Organiseer je je evenement graag in één van onze gemeentelijke gebouwen? We hebben heel wat zalen ter beschikking, van kleine ruimtes voor een vergadering tot de grote theaterzaal van CC Den Blank.

Een overzicht en meer informatie vind je hier.

Promotie

De gemeente kan op verschillende manieren ondersteunen bij de promotie van je evenement: denk maar aan het plaatsen van je activiteit in de UIT-kalender, afficheren op plakzuilen of het reserveren van een plekje op de gemeentelijke infoportieken. Voorwaarde is dat het evenement plaatsvindt op ons grondgebied en vrij toegankelijk is.

Meer info vind je hier.

Financiële ondersteuning

De gemeente voorziet een financieel duwtje in de rug voor een aantal initiatieven.
Meer info vind je hier.