Open Monumentendag

Gluren in de oude brouwerijen van Overijse

Zondag 12 september 10 tot 18 uur

Bezoek een loft in de oude brouwerij Lootvoet waar tot 1977 Leffe is gebrouwen. Op wandelafstand kijk je binnen in brouwerij De Page aan het Begijnhof, dat volledig wordt nagebouwd met alle historische details.

Start je bierwandeling in Overijse in Dru!f, huis van de tafeldruif. De medewerkers bezorgen je alle info over de locaties en activiteiten.

Brouwerij Lootvoet in hartje Overijse is een parel van de Belgische biercultuur. Wist je dat er tot in 1977 Leffe werd gebrouwen in Overijse? Dat gebeurde dankzij een samenwerking tussen de abt van de abdij van Leffe en brouwer Albert Lootvoet. Neem een kijkje in een loft, geniet van een vertelling en sluit af met een lokaal biertje op de binnenkoer van biergilde De Vryheytscamme.

Op wandelafstand ligt brouwerij De Page aan het Begijnhof. Een pand dat wordt verbouwd tot appartementen en een commerciële ruimte. Door verrotting en andere schade is herbouw de enige optie om het dorpsgezicht te bewaren. De indrukwekkende schouw is volledig gerestaureerd en geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. Ook hier zal een gids je de nodige uitleg verschaffen en bezoek je een toekomstig dakappartement met op de achtergrond volksmuziek.

Open Monumentendag is gratis, maar inschrijven is verplicht. Er zijn twee tijdssloten: 10-14u en 14-18u. Scholen zijn welkom op maandag 13 september en vrijdag 17 september.

Meer informatie bij de dienst Programmatie: 02 310 28 12 of lynn.debecker@overijse.be.