Ouderenweek

Ook dit jaar plannen we verschillende activiteiten in het kader van de Ouderenweek. Zo kan je in november deelnemen aan verschillende rondleidingen, waarbij je onder andere het archief van Dru!f bezoekt. Ook staat er een theatervoorstelling op het menu waarbij gepensioneerde circusartiesten tonen tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is. Ook vertelt Jan van Assche gepassioneerd over het verhaal achter de schermen van Felix de musical.

Meer info over alle geplande evenementen vind je via de links in het overzicht hier onder. Indien er ingeschreven moet worden, vind je die info ook per activiteit terug. 
Het programma kwam tot stand in samenwerking met de seniorenraad van Overijse.

Programma

Maandag 20 november om 14u00: Rondleiding - Archief + museum Dru!f

Ontdek verborgen schatten in het archief van Dru!f in de kelder van het Beiershof. Afsluiten doen we met een rondleiding in het museum van Dru!f.

Dinsdag 21 november om 14u00: Felix de musical, het verhaal achter de schermen
Hoe deze musical groeide, wat er allemaal bij kwam kijken en welk plan deze productie zo speciaal maakte, kom je te weten in een multimedia-lezing van schrijver-componist en producent, Jan Van Assche.

Woensdag 22 november om 14u00: Rondleiding Beestig Erfgoed - Herneming
Het centrum van Overijse met de beroemde S-bocht barst van de beestige verhalen. Bakkers, slagers en brouwerijen zorgden er voor veel bedrijvigheid en zetten paard en koets in om de vele leveringen af te werken. Een ervaren gids neemt je mee op pad.

Donderdag 23 november om 14u00: Circumstances: Glorious Bodies

De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. Het doorbreekt clich├ęs rond de oudere generatie. Een impressionante, charmante en humoristische voorstelling die laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is en daar staat duidelijk geen leeftijd op.

Ook interessant