Overijse WK-dorp

Overijse: WK-dorp tijdens Wereldkampioenschap wielrennen op 24, 25 en 26 september 2021!

De wegritten van het wereldkampioenschap wielrennen vinden volgend jaar plaats op 24, 25 en 26 september 2021. Overijse wordt een van de vijf officiële WK-dorpen langs het parcours. Naar aanloop van en tijdens deze drie dagen zal de gemeente, in samenspraak met organisator WK2021 vzw, verschillende festiviteiten organiseren in en rond het WK-dorp.

Het aftellen naar het wereldkampioenschap wielrennen is begonnen. Het parcours werd reeds in september bekend gemaakt. 100 jaar nadat het eerste wereldkampioenschap georganiseerd werd, wordt de wedstrijd niet enkel in eigen land gereden, maar wordt Overijse ook een officieel WK-dorp.

Festiviteiten in en rond het WK-dorp

Op vrijdag 24 (U23), zaterdag 25 (elite vrouwen) en zondag 26 september (elite mannen) starten de pelotons in Antwerpen en eindigen ze in Leuven, met een lokale ronde “de Flandrien” in de Druivenstreek. Tijdens deze drie dagen zal Overijse dan ook meer dan ooit in het teken van wielrennen staan en wordt er een officieel WK-dorp opgesteld. Samen met de verenigingen, sportclubs, en lokale handelaars en horeca zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd in en rond het WK-dorp. In het WK-dorp zelf zullen wielerfans de wedstrijden kunnen volgen op een groot scherm. Als er dan nog steeds rekening moet worden gehouden met coronaveiligheidsmaatregelen, dan zal alles op een coronaveilige manier georganiseerd worden.

Overijse in beeld

Tijdens het WK wordt de gemeente Overijse als WK-dorp, en bij uitbreiding de hele Druivenstreek, in de schijnwerpers geplaatst. Deze officiële titel zal het toerisme, de lokale economie en de horeca in Overijse een welgekomen boost geven en profileert Overijse nog meer als thuishaven voor wielerliefhebbers en wielrenners.

Pittig parcours

Tijdens de lokale ronde in de Druivenstreek trotseren de wielrenners enkele pittige hellingen. Deze hellingen werden en worden niet enkel dankbaar gebruikt voor de druiventeelt, maar vormen ook een pittig onderdeel van het plaatselijk parcours en zorgen voor enkele stevige kuitenbijters. Zo zullen de wielrenners onder andere de Smeysberg, de Moskesstraat, de S-bocht, de P.I. Taymansstraat, de Bekestraat en de Veeweidestraat  trotseren.