Jaarlijkse paddentrek

Paddentrek

Van midden februari tot en met april ontwaken de padden uit hun jaarlijkse winterslaap. Wanneer de padden ontwaken, steken ze de weg over om naar hun poel te gaan. De weg oversteken doen ze vanaf het moment dat de weersomstandigheden gunstig zijn. Zachte, regenachtige avonden met een temperatuur van 4°C of liefst 7°C zijn voor de padden ideale omstandigheden om de weg over te steken.

Verkeersmaatregelen

Spijtig genoeg overleven vele padden hun jaarlijkse oversteek niet. Ook in Overijse worden er veel padden platgereden. De voornaamste straten waar padden oversteken zijn: Abstraat, Bergstraat, Dreef, Fr. Verbeekstraat, Hagaard, Kouterstraat, Lanestraat, Markieslaan, Sparrenlaan en Zagerijstraat. 

  • In de Abstraat, de Hagaard, de Lanestraat, de Markieslaan en de Sparrenlaan bedraagt de maximumsnelheid daarom 30 kilometer per uur. 
  • Matig bovendien ook uw snelheid in de Bergstraat, de Dreef, de Kouterstraat, de Zagerijstraat en de Fr. Verbeekstraat. 

Help mee

Wil je de padden graag mee veilig helpen oversteken? De Omgevingsdienst brengt je in contact met de vrijwilligers in de buurt.