Parkenparade

Geniet van geluk in onze mooiste parken en langs kastelen of proef van onze streek terwijl je geniet van betoverende uitzichten in Overijse. Neem deel aan deze Parkenparade van 4 juni t.e.m. 19 juni.

Zen in het park

Zondag 5 juni 2022 om 10u en 11u30 Yoga - 13u en 14u30 Tai Chi

Een gezonde geest in een gezond lichaam. De lente lijkt ons het ideale moment om het prille geluk te herontdekken na alweer een lange herfst- en winterperiode. Geef jezelf een positieve boost met deze Yoga- en/of Tai Chi-sessie. We hopen dat de deelnemers als het ware eens goed kunnen “herademen” en dit in een inspirerende context, te midden van de natuurpracht van het park van Maleizen.

Lesgevers: 
-    Yoga: Isabelle Vantuycom
-    Tai Chi: An Vandenput

Bestel tickets

Bestel je picknick en geniet van #pittigoverijse!

Vanaf 11 juni tot en met oktober

Een glaasje, hapje en goed gezelschap, meer heb je niet nodig om te genieten van een gezellig moment in de Druivenstreek. Geniet in een serre van een originele picknick of kies voor een prachtig panoramisch uitzicht. Deel je foto via #pittigoverijse op Facebook of Instagram en maak kans op een leuke prijs!

Bestel je picknick

Het volmaakte geluk bestond!

Vrijdag 17 juni van 20u30 tot 22u

Jos trakteert je op meeslepende verhalen uit zijn autobiografische roman, over z’n jeugdjaren op kasteel Ter Deck. Kippenvel, nostalgie en ontroering in een sprookjesachtig decor. Eénmalig, mis het niet!
Hij wordt muzikaal begeleid door een pianist met wereldfaam. Daniel Verstappen is een klassiek geschoolde pianist & componist, die met zijn eigen muziek generaties met elkaar verbindt.
Hij speelde al met wereldsterren zoals o.a. Anastacia, John Miles, Gloria Estefan, Zuchero, Simple Minds, Chaka Khan, Natalie Imbruglia, Joe Jackson, enz…
Na zijn studies aan het Lemmensinstituut heeft hij ook in nationale en Internationale orkesten gespeeld en verder zijn eigen muziekstijl ontwikkeld, waarbij hij de klassieke piano combineert met moderne klanken en elektronica. Begin februari werd hij uitgenodigd om tijdens de Belgian Day op Dubai expo te spelen, in aanwezigheid van onze koning en koningin. Verder dit jaar toert hij verder in, België, Budapest, Frankrijk en andere Europese landen.
Uitgebreide biografie

OPGELET: Parkeren doe je in Tombeek-centrum en volg de pijlen die starten aan de kerk.
Het optreden vindt plaats op de prachtige binnenkoer van Kasteel Ter Deck
 

Kastelenwandeling

Zondag 19 juni van 10 tot 15 uur

Gids Willy neemt je mee langs de kastelen in onze streek: het kasteel van IJse in Overijse, de Limburg Stirum in Huldenberg, Van der Vorst in Loonbeek, d‘Overschie in Neerijse en Arenberg in Leuven. Onderweg geniet je van de prachtige natuur van de IJsebroeken en de Doode Bemde. Traject: +/- 20 km. Terugkeer met het openbaar vervoer.

Een picknick bestellen onderweg kan via www.overijse.be/picknick. Deze haal je dan op in het startpunt Dru!f.

Gids Willy neemt je mee langs de kastelen in onze streek: het kasteel van IJse in Overijse, de Limburg Stirum in Huldenberg, Van der Vorst in Loonbeek, d‘Overschie in Neerijse en Arenberg in Leuven. Onderweg geniet je van de prachtige natuur van de IJsebroeken en de Doode Bemde. Traject: +/- 20 km. Terugkeer met het openbaar vervoer.

Een picknick bestellen onderweg kan via www.overijse.be/picknick. Deze haal je dan op in het startpunt Dru!f. Onderweg is het steeds mogelijk om het traject te verlaten. Er is een stop voorzien in Neerijse centrum.

Deze wandeling is een samenwerking tussen de gemeenten Overijse en Huldenberg naar aanleiding van Parkenparade.

Bestel tickets