Plan voor duurzame mobiliteit: bekijk het Regionaal Mobiliteitsplan

Om duurzame mobiliteit te stimuleren, heeft de vervoerregio Leuven een voorlopig regionaal mobiliteitsplan opgesteld. Je kan dit plan inkijken en opmerkingen delen tussen 4 september en 2 november. Dat kan zowel digitaal als in AC De Vuurmolen.

De vervoerregio Leuven, waar Overijse deel van uitmaakt, heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uit -gewerkt. Dat plan omvat een nieuwe mobiliteitsvisie en heel wat concrete maatregelen. Het doel? Duurzame verplaatsingen stimuleren. Dat betekent: minder autogebruik en meer verplaatsingen te voet, per fiets, met het openbaar vervoer, met deelwagens of door te carpoolen. Tegenn 2030 moeten minstens 40% van de verplaatsingen in de regio rond Leuven duurzamer gebeuren. Tegen 2050 moet dat zelfs de helft zijn. 


Het regionaal mobiliteitsplan bevat een heel pakket aan acties. Denk maar aan betere fietsvoorzieningen, meer deelfietsen, een sterker aanbod van het openbaar vervoer, minder verkeersdruk in woonstraten en aangepaste routes voor vrachtverkeer. 


Openbaar onderzoek

Je kan het volledige Regionaal Mobiliteitsplan tussen 4 september en 2 november inkijken. Dat kan 
hier op de website of in AC De Vuurmolen. 
Opmerkingen op de plannen? Bezorg ze uiterlijk 2 november via schriftelijke aflevering in AC De Vuurmolen of via mail aan vervoerregio.leuven@vlaanderen.be.

Gepubliceerd op woensdag 30 aug 2023 om 15:33