Poor Things

Koop tickets
  • woensdag 15 mei 2024 van 20:00 tot 22:21

Regisseur: Yorgos Lanthimos (The Favourite, The Lobster)
Genre: Science fiction
Duur: 141 min.
Cast: Emma Stone, Mark Ruffalo, William Dafoe
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de buitengewone evolutie van de jonge vrouw Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).

Onder Baxters bescherming verlangt Bella ernaar om bij te leren. Ze is hongerig naar kennis over de wereld die ze mist en gaat er daarom vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Samen beleven ze een wervelend avontuur over de hele wereld. Bella is vrij van vooroordelen die bestaan in haar tijd en daarom groeit ze standvastig in haar doel om op te staan voor gelijkheid en bevrijding.

Prijzen

Dit hilarisch en visueel overweldigend drama won de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië en de Golden Globe voor beste actrice en beste film. 

De ongelofelijke vertolking van Emma Stone als vrouwelijke Frankenstein in dit exuberante meesterwerk leverde maar liefst 11 Oscarnominaties op, waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Actrice en Beste Mannelijke Bijrol. 

Pers

  • "De sensatie van het awardseizoen: ‘Poor things’ is een exuberant en meesterlijk gothic sprookje" (De Standaard)
  • "Het nieuwe curiosum van Yorgos Lanthimos zal z’n voor- en tegenstanders hebben, maar over één iets kunnen we het allemaal eens zijn: het gebeurt maar héél zelden dat je iemand in een film zwevende maagsapbellen ziet ophoesten. 'Poor Things’ steunt vrijwel volledig op de frêle schouders van de fantastische Emma Stone: alleen al daarvoor moet u naar de cinema. Emma als feministisch monster van Frankenstein: ‘Mijn god, dit is waarschijnlijk het geweldigste personage dat ik ooit zal mogen spelen.'" (Humo)
  • "Even opletten: ““Poor things” is een fantasierijke versie van een vrouwelijk Frankenstein coming of age verhaal, dat best wel ondeugend is. Zo probeerde Mark Ruffalo, één van de hoofdrolspelers, het in één zin (nou ja zin) samen te vatten. Om maar te zeggen: “Poor things”, de nieuwe film van de altijd verrassende Yorgos Lanthimos is niet voor één gat te vangen. Maar het is wel heerlijke cinema." (VRT NWS)

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8
  • UiTPAS-houder 7,2
  • UiTPAS-kansentarief 1,6

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Documenten