Priscilla

Koop tickets
CC Den Blank
  • woensdag 8 mei 2024 van 14:00 tot 15:53

Regisseur: Sofia Coppola
Genre: Drama, biografie
Duur: 113 min.
Cast: Ari Cohen, Cailee Spaeny, Jacob Elordi
Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-'n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend.

Door de ogen van Priscilla vertelt Sofia Coppola de onzichtbare kant van een grote Amerikaanse mythe, die de lange relatie en het turbulente huwelijk tussen Elvis en Priscilla is. Van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed Graceland, in dit diepgevoelde en betoverende portret over liefde, fantasie en roem.

Pers

  • 'Hoe was het écht om met Elvis samen te leven? Die vraag heeft Priscilla in haar leven wellicht wel duizend keer gekregen. Het antwoord zien we in deze film van Sofia Coppola (“The virgin suicides”, “Lost in translation”), met Cailee Spaney en Jacob Elordi in de hoofdrollen. We volgen de twee vanaf het ogenblik dat ze een koppel vormen in 1959 (zij is 14, hij 24 en al wereldberoemd) tot op het moment dat zij eindelijk de deur van Graceland achter zich durft dicht te slaan. Pijnlijk moment voor Coppola toen ze nog vóór het begin van de opnames een dreigende email kreeg van Lisa Marie Presley, de enige dochter van Elvis. Ze had bedenkingen bij de manier waarop haar vader zou geportretteerd worden. Maar Lisa Marie zou de film nooit te zien krijgen. Ze stierf vier maanden nadat ze de brief had verstuurd. Coppola kreeg wel de zegen van Priscilla zelf, die de film meeproduceerde.' (VRT NWS)
  • Sofia Coppola laat de fans van Elvis 'all shook up' achter: in het sterk vertolkte maar stikdonkere ‘Priscilla’ portretteert ze The King als een griezelige asshole die het leven van zijn vrouw Priscilla tot een hel maakte. (Humo)

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8
  • UiTPAS-houder 7,2
  • UiTPAS-kansentarief 1,6

Reserveer

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse