Dit boek trekt eerst een blik geschiedenis open én laat je proeven van heerlijke recepten. Van de Romeinse tijd tot de serristenwoningen, van Felix Sohie tot Nero, van het riviertje de IJse tot de priorij van Jan van Ruusbroec. In de druivenstreek is zeer veel te zien en te belevern. In dit boek vind je een aantal hoogtepunten die 'goesting' moeten geven om de wandelschoenen of de fietsbroek aan te trekken.
De interviews met een aantal serristen doen binnenkijken in de serres en leren ons hoe gepassioneerd ze met hun job bezig zijn. Nooit verliezen ze de druivelaars uit het oog. Vanaf de vroegste morgenuren zijn ze alert en reageren ze op zon, vochtigheid of ziektes. Je kan alleen maar met nog meer bewondering naar hun werk kijken.
Tot slot serveren we tien prachtige gerechten van Leen Wouters, culinaire foodfotografe en druivenambassadrice van 2018. Ook hier speelt de Vlaams-Brabantse tafeldruif de hoofdrol. Hoe kan het ook anders?
Je kan dit boek aankopen aan het Infopunt Vrije Tijd te CC Den Blank, of via de webshop.