Proefopstelling Korenarenstraat

Vanaf 25 mei start er een proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de Korenarenstraat. Deze proefopstelling zal 6 maanden duren en is bedoeld om het fietsverkeer te stimuleren door het sluipverkeer richting de Brusselsesteenweg tegen te houden.

Infovergadering op 17 mei om 19.30 u

We verduidelijken deze proefopstelling graag tijdens een infovergadering waarop iedereen hartelijk welkom is:

Wat houdt de proefopstelling precies in?

  • In de Korenarenstraat wordt eenrichtingsverkeer ingesteld in het deel tussen de Losweg en Solheide: verkeer van de Losweg naar Solheide blijft toegestaan. Voor de bereikbaarheid van de site Solheide blijft tweerichtingsverkeer wel behouden in de Korenarenstraat tussen de P.I. Taymansstraat en Solheide;
  • De Losweg wordt afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Korenarenstraat om het (sluip)verkeer in twee richtingen te verhinderen;
  • Er worden verkeerslichten geplaatst aan het kruispunt tussen de Clem. Vanophemstraat en de P.I. Taymansstraat.

Waarom deze proefopstelling?

Om de verkeersleefbaarheid in onze gemeente te verbeteren, zetten we sterk in op acties tegen sluipverkeer en willen we het fietsverkeer stimuleren. Om het sluipverkeer via de Kouterstraat, Korenarenstraat en de Losweg richting de Brusselsesteenweg tegen te houden, stellen we daarom deze proefopstelling in waarbij de Korenarenstraat meer autoluw zal worden gemaakt.

Evaluatie

Omdat we veel belang hechten aan de inspraak van onze bewoners koppelen we na 3 maanden terug om hun mening te horen. Daarna wordt de proefopstelling geƫvalueerd en bekijken we of de proefopstelling bijgestuurd moet worden of definitief van kracht kan gaan.

Vragen?

Heb je vragen, dan kan je altijd contact opnemen met de dienst Mobiliteit op t 02 687 60 40 of via mobiliteit@overijse.be.