Proefopstelling Korenarenstraat

Vanaf 25 mei start er een proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de Korenarenstraat. Deze proefopstelling zal 6 maanden duren en is bedoeld om het fietsverkeer te stimuleren door het sluipverkeer richting de Brusselsesteenweg tegen te houden.

Wat houdt de proefopstelling precies in?

  • In de Korenarenstraat wordt eenrichtingsverkeer ingesteld in het deel tussen de Losweg en Solheide: verkeer van de Losweg naar Solheide blijft toegestaan. Voor de bereikbaarheid van de site Solheide blijft tweerichtingsverkeer wel behouden in de Korenarenstraat tussen de P.I. Taymansstraat en Solheide;
  • De Losweg wordt afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Korenarenstraat om het (sluip)verkeer in twee richtingen te verhinderen;
  • Er worden verkeerslichten geplaatst aan het kruispunt tussen de Clem. Vanophemstraat en de P.I. Taymansstraat.

Waarom deze proefopstelling?

Om de verkeersleefbaarheid in onze gemeente te verbeteren, zetten we sterk in op acties tegen sluipverkeer en willen we het fietsverkeer stimuleren. Om het sluipverkeer via de Kouterstraat, Korenarenstraat en de Losweg richting de Brusselsesteenweg tegen te houden, stellen we daarom deze proefopstelling in waarbij de Korenarenstraat meer autoluw zal worden gemaakt.

Evaluatie

Omdat we veel belang hechten aan de inspraak van onze bewoners koppelen we na 3 maanden terug om hun mening te horen. De online vragenlijst invullen kan tot en met 15 september 2022.

Na de verwerking van alle gegevens uit de vragenlijst, brengen we de bewoners op de hoogte van de resultaten en laten we hun weten of de proefopstelling tegen eind november 2022 wordt bijgestuurd, wordt behouden of wordt verwijderd.

Vragen?

Heb je vragen, dan kan je altijd contact opnemen met de dienst Mobiliteit op t 02 687 60 40 of via mobiliteit@overijse.be.