Programmeerclub van de bib zoekt vrijwilligers

Maandelijks op zaterdagnamiddag leren jongens en meisjes van 8 tot 18 jaar tijdens onze Coderdojo programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen, enz. Ze ontmoeten andere deelnemers met dezelfde interesses en laten elkaar tijdens een toonmoment zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke en gezellige leerervaring!

Zo'n workshop wordt volledig door vrijwilligers of coaches voorbereid en gegeven. Ze begeleiden, leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit. Bib Overijse is op zoek naar extra vrijwilligers die hieraan willen meewerken.
Je hoeft niet elke workshop beschikbaar te zijn. 

Dus kan je goed omgaan met kinderen en heb je een basiskennis programmeren (algemeen, Scratch, Python, HTML/CSS,...), elektronica (Arduino,...) of technologie (mBot robots,...) dan ben je meer dan welkom als coach.
We vragen geen diploma, wel een passie voor ICT, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te inspireren en te leren programmeren!

Heb je nog vragen over vrijwilligerswerk bij Coderdojo? Die vind je op de website van Coderdojo Belgium/

Meld je aan als vrijwilliger in de bib (of via bibliotheek@overijse.be) en we nemen contact met je op voor verdere afspraken.