Project Zonneteller

Op 2 april start de campagne Zonneteller van het Klimaatnetwerk Druivenstreek. In samenwerking met de lokale besturen in de streek willen we onze inwoners bewust maken van het percentage zonnepanelen in onze gemeente, en iedereen aanmoedigen om zonnepanelen te plaatsen.

Net als in andere gemeenten binnen de Druivenstreek, zal je langs de weg infopanelen zien waar dit percentage zonnepanelen in Overijse op wordt getoond. Hiermee wil het Klimaatnetwerk en het lokaal bestuur inwoners aanmoedigen om zonnepanelen te plaatsen. Want dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Klimaatnetwerk Druivenstreek ondersteunt met dit project de klimaatalliantie van Overijse, Hoeilaart, Tervuren, Huldenberg en Bertem. Bij ons kan je het project volgen via de infopanelen en onze sociale mediakanalen. Het project loopt over twee jaar met een tussentijdse evaluatie na één jaar. 

Onderlinge competitie

Klimaatnetwerk Druivenstreek is actief in alle gemeenten van de Druivenstreek. Met deze campagne houden de gemeenten een onderlinge competitie voor het hoogst aantal privéwoningen met zonnepanelen te bereiken.

Zoals je kan zien, staat Overijse voorlopig op de laatste plaats. Wil je de teller van onze gemeente mee de hoogte induwen, maar twijfel je of zonnepanelen wel bij jou passen? Vraag zeker gratis en onafhankelijk advies van het energiehuis IGO.