Groepsaankoop regenwatertonnen

In het voorjaar organiseren we in samenwerking met Klimaatpunt en Haviland Intercommunale een groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen.

Voordelen van een regenwaterton

Het installeren van een bovengrondse ton is eenvoudig en heeft verschillende positieve gevolgen. Zo kan je het regenwater dat werd opgevangen hergebruiken om je auto of fiets te wassen, of om de planten in je tuin water te geven. Bovendien zorgt een geïnstalleerde ton voor de beschikbaarheid van gratis regenwater in plaats van kostelijk drinkwater. Tot slot kan een regenwaterton zorgen voor een bufferend vermogen. Bij een hevige regenbui zal het regenwater worden opgevangen in de regenwaterton, vooraleer het terecht komt op de bodem of in de waterafvoer. De kans op wateroverlast wordt dus door middel van een regenwaterton verkleind.

Aanbod

Via de groepsaankoop kan je aan een voordelige prijs kleine (300 liter), middelmatige (600 liter) of grote regenwatertonnen (1000 liter) bestellen.

Ontdek hier het aanbod van regenwatertonnen!

Het aanbod van de groepsaankoop werd gekozen door een werkgroep van enthousiaste burgers die mee beslissen aan welke voorwaarden de regenwatertonnen moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan de leverancier.

Infoavond op 11 mei 2023

Je ontdekt alles over het aanbod tijdens de infoavond in CC Den Blank op donderdag 11 mei. Vanaf 19.30 uur geeft de leverancier er uitleg over de tonnen en het gebruik ervan. Je kan er ook je bestelling plaatsen. 

Vooraf inschrijven voor de infoavond is niet nodig.

Bestellen

Geraak je niet op de infoavond? Geen probleem, vanaf 1 juni tot en met 15 september kan je ook online instappen in de groepsaankoop via het online formulier op de website van Haviland.

Besteld? Enkele weken na betaling kan je je regenwaterton afhalen op een centrale locatie in Overijse of thuis laten leveren.

Vragen?

Neem gerust contact op met: