Groepsaankoop regenwatertonnen

In het voorjaar organiseren we in samenwerking met Klimaatpunt en Haviland Intercommunale een groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen.

Voordelen van een regenwaterton

Het installeren van een bovengrondse ton is eenvoudig en heeft verschillende positieve gevolgen. Zo kan je het regenwater dat werd opgevangen hergebruiken om je auto of fiets te wassen, of om de planten in je tuin water te geven. Bovendien zorgt een geïnstalleerde ton voor de beschikbaarheid van gratis regenwater in plaats van kostelijk drinkwater. Tot slot kan een regenwaterton zorgen voor een bufferend vermogen. Bij een hevige regenbui zal het regenwater worden opgevangen in de regenwaterton, vooraleer het terecht komt op de bodem of in de waterafvoer. De kans op wateroverlast wordt dus door middel van een regenwaterton verkleind.

Werkwijze

 • Het aanbod van de groepsaankoop wordt gekozen door een werkgroep van enthousiaste burgers die mee beslissen aan welke voorwaarden de regenwatertonnen moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan de leverancier.
 • De gekozen leverancier geeft een toelichting tijdens een infoavond op donderdag 11 mei 2023 in CC 
  Den Blank om 19u30. Daarna kunnen geïnteresseerde inwoners hun regenwaterton naar keuze bestellen.
 • Geraak je niet op de infoavond? Geen probleem, je kan ook zonder aanwezig te zijn instappen in de groepsaankoop. Ben je geïnteresseerd, dan ontvang je een offerte van de leverancier. Vervolgens betaal je het bedrag binnen de gestelde termijn.
 • In juli kan je je regenwaterton afhalen op een centrale locatie in onze gemeente. Laten leveren en installeren door een installateur van 3WPlus is ook mogelijk.

Aanbod en bestellen

Ontdek hier het aanbod van regenwatertonnen. Bestellen kan via het online formulier.

Vragen?

Neem gerust contact op met:

Documenten

 • Infovergadering Overijse - Regenwatertonnen_def.pdf
  pdf 5,5 Mb
  Downloaden