Runnin' City (Jooks) Overijse

Loop of wandel doorheen Overijse met de Runnin' City app (Jooks).

Wil je centrum Overijse en zijn gehuchten al lopend of wandelend ontdekken met onderweg een woordje uitleg bij toeristische bezienswaardigheden? Dan is deze gratis applicatie Runnin' City iets voor jou. Runnin' City is beschikbaar in de Apple Store en de Google Play Store.

Na het downloaden van de app kan je kiezen uit 4 parcours doorheen onze gemeente:

 

1. Route 6,5 km - "Route met pit in Terlanen"     

Terlanen is het kleinste gehucht van Overijse en ligt aan de benedenloop van de rivier de Lane. Wegen doorklieven het heuvelend landschap en hier en daar strekt zich een bos uit. Al lopend Terlanen verkennen? De route door Terlanen telt 6,5 km en brengt je langs holle wegen, turfputten, de Watermolen en pluktuin Hof van Eten. Onderweg leer je waarom er geen F1-cicuit is, wat letterzetters zijn en waarvoor die antennes in de verte dienen. Klaar? Smeer je kuiten in voor deze pittige toer!

2. Route 5,2 km – "Overijse-centrum: druiven, bier en natuur"

Overijse is gekend als druiven- en biergemeente. Dit parcours gidst je doorheen het centrum met bezienswaardigheden als serredomein Solheide, het Stationsplein en enkele brouwerijen. Onderweg maak je kennis met enkele historische parels als het huis van Justus Lipsius, het kasteel van IJse en de Sint-Martinuskerk. Je loopt ook langs de groene recreatiezone Zuidflank, het vernieuwde atletiekpark en Hagaardbos.

3. Route 9,6 km - "Tombeek en Terlanenveld"

Vanuit Overijse centrum loopt dit parcours langs kleine pittoresque veldweggetjes en rustige straten naar gehucht Tombeek en de hoogvlakte van Terlanenveld. Hier kan je al lopend of wandelend genieten van de groene en diverse omgeving. Je hebt op vele plaatsen een prachtig uitzicht over de Druivenstreek.

4. Route 14,9 km – "Zoniënwoud, Jezus-Eik en Eizer"

Dit parcours verbindt gehucht Jezus-Eik via de aangename loop- en wandelpaden van het Zoniënwoud met gehucht Eizer. Vele kleine paadjes slingeren door bos en veld en brengen je bij onbekende plekjes in de Druivenstreek.
 
Steek je oortjes in en je bent vertrokken. Veel toeristisch loop- en wandelplezier! 

Documenten