Sterretjestuin

De Sterretjestuin bestaat uit een perk met kindergraven, een strooiweide en een herdenkingsmonument voor overleden kinderen op de centrale begraafplaats Den Hagaard.

Voor wie is de Sterretjestuin?

Op verzoek van de ouders kunnen baby's die tijdens de zwangerschap overlijden en overleden kinderen tot en met 12 jaar in de Sterretjestuin begraven of uitgestrooid worden. Dit kan volledig gratis. De graven worden maximaal behouden en alleen opgeheven op vraag van de nabestaanden. De procedure hiervoor vind je in het reglement (p. 5).

Een sterretje plaatsen

Als ouder kan je ook gratis een sterretje aanvragen, ongeacht of je je overleden kind ook laat begraven of uitstrooien in de Sterretjestuin. Op dit sterretje kan je een naam, datum en een persoonlijke boodschap schrijven. Je kan het sterretje zelf plaatsen in de zone bij het herdenkingsmoment of je kan het laten plaatsen door de Omgevingsdienst.

Om een sterretje aan te vragen, dien je het aanvraagformulier in te vullen en te bezorgen aan de dienst Burgerzaken. De dienst Burgerzaken contacteert je vervolgens om af te spreken wanneer je het sterretje wilt (laten) plaatsen. Je kan het sterretje dan bij deze dienst komen afhalen indien je het zelf wenst te plaatsen.

Documenten

 • Gemeentelijk_reglement___Sterretjestuin__.pdf
  pdf 74,9 Kb
  Downloaden
 • Tarieven_begraafplaatsen.pdf
  pdf 47,7 Kb
  Downloaden
 • Aanpassing_Algemeen_reglement_begraafplaatsen_Overijse.pdf
  pdf 507,4 Kb
  Downloaden