Steven Laureys: Ons slapend brein

Koop tickets
CC Den Blank
  • dinsdag 3 oktober 2023 van 20:30 tot 22:00

We hoeven niemand te overtuigen van de heilzame kracht van een goede nachtrust. Die is van belang om de volgende morgen met ons goede been uit bed te stappen, maar ook voor ons brein en geheugen. Maar waarom? En waarom lukt het ons vaak niet om de slaap te vatten?

Prof. dr. Steven Laureys, al vele jaren als neuroloog verbonden aan de Université de Liège en aan het Cervo Brain Research Centre van de Laval University in Canada, is wereldvermaard voor zijn baanbrekend onderzoek naar de werking van onze hersenen. Niet alleen na een trauma, bij coma, psychose of locked-in-syndroom, maar ook bij gezonde mensen, zelfs in slaaptoestand. 

Hij komt ons vertellen hoe slaap werkt, wat goed slapen betekent en welke invloed dat heeft op ons leven. We weten dat een schooldag voor leerlingen beter wat later op de dag zou beginnen, maar waarom? En waarom vergaderen we best niet na een maaltijd?

Ook andere thema’s komen aan bod. Waar komen dromen vandaan? Speelt slaaptekort een rol bij het grote aantal mensen met burn-out, depressie en angst? Hoe kom je tot een goede slaaphygiëne? Kan mediteren ons daarbij helpen?

Naast vele wetenschappelijke publicaties schreef hij boeken zoals 'Ons briljante brein', 'Het no-nonsense meditatieboek' en 'Het no-nonsense slaapboek'. Hij sleepte enkele nationale en internationale prijzen in de wacht, zoals de prestigieuze Francquiprijs.

Davidsfondsleden: €10 - LET OP: Bestel je tickets via het Davidsfonds om de ledenprijs te krijgen!
Niet-leden: €15

Meer info via  https://overijse.davidsfonds.be of de Facebookpagina: overijsedavidsfonds

Website: drstevenlaureys.org

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 15

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Niveau Nederlands

Je begrijpt en spreekt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.