‘t Goe Gezelschap

't Goe Gezelschap is een clubhuis voor senioren dat door het gemeentebestuur samen met vrijwilligers werd opgericht in 2012 en open is op elke maandag en vrijdag (het jaar rond, behalve op officiële feestdagen) van 14:00 tot 17:00. Inschrijven is niet nodig, lidgeld wordt niet gevraagd.

In het clubhuis komen senioren (zonder vervaldatum) bijeen voor een babbel, een gezelschapsspel of een bijzondere activiteit. Wie dat wil kan iets gebruiken tegen zeer sociale prijzen. In de lokalen is WIFI en de vrijwilligers helpen wie dat nodig heeft om met hun smartphone of tablet overweg te kunnen.

Sommige mensen komen bijna iedere keer, andere komen heel af en toe. Op de duur kent iedereen elkaar wel en houdt men een aantal goede vrienden over aan de mede-bezoekers.

De gezelschapsspellen variëren van kaartspelen (nu: kleurenwiezen) tot rummikub en scrabble, maar andere spellen zijn niet uitgesloten als daar behoefte aan is (en genoeg deelnemers). Wie langskomt en daar geen zin in heeft, hoeft niet mee te doen aan spelletjes.

Soms worden bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals een bezoek aan een tentoonstelling of film, of neemt men in groep deel aan een van de activiteiten die in de gemeente voor onze doelgroep georganiseerd worden.

In de schoot van de club wordt begeleiding verzorgd van mensen die onderzoek doen naar hun familiegeschiedenis en hun stamboom. Wie andere activiteiten op het oog heeft en die zelf kan begeleiden, kan deze altijd voorstellen.

Het clubhuis bevindt zich in twee aaneengesloten lokalen van het Brouwershof (JB Dekeyserstraat tegenover het park Mariëndal) en heeft een ingang via het binnenplein van het Brouwershof en via de Fezelarenstraat.

Wees welkom!

Sociale media

Contact

Binnenplein Brouwershof, J B Dekeyserstraat 43 , 3090 Overijse
Tel.
0479500655
tgoegezelschap@gmail.com
Website
www.facebook.com/tGoeGezelschap