TeaTime Company: A Matter of Time

Koop tickets
  • vrijdag 7 maart 2025 van 14:00 tot 15:00

Drie performers maken een lange neus naar de natuurwetten. Ze dagen elkaar uit de zwaartekracht te doorbreken, de tijd te verbuigen en het onmogelijke te bereiken.
Newton, eat your heart out!

Je gooit een bal en automatisch reikt je hand uit om hem te vangen. In de tijd die verstrijkt tussen deze twee momenten ligt echter een wereld van mogelijkheden. In ‘A Matter of Time’ wordt er met deze simpele handeling (en de tijd ertussen) op een verrassend complexe manier geëxperimenteerd.

‘A Matter of Time’ toont een aanstekelijk samenspel dat zowel fysiek als mentaal uitdagend is en visueel intrigeert. De relatie tussen circus en dans, jongleren en bewegen, lichamen en jongleerballen, het mogelijke en onmogelijke wordt in de verf gezet. De performers balanceren op de dunne lijn tussen succes en mislukking. Ze onderzoeken hoe ver je de regels kan buigen voor ze breken…

De artiesten van TeaTime Company (Hannah Rogerson, Bavo De Smedt en Pieter Visser) zijn elk gespecialiseerd in een andere discipline: Chinese paal, dans en jonglerie. Wat hen uitdaagt, is de zoektocht naar de verwantschappen tussen deze disciplines. Met hun voorstellingen trachten ze de grenzen ertussen te vervagen en zo een nieuwe en hybride bewegingstaal te creëren. Een bewegingstaal die concrete, menselijke reacties op abstracte situaties toont. Complexe ideeën worden toegankelijk en charmant gebracht, en dat steeds in combinatie met subtiele humor en sprekende beelden.

Met hun eerste voorstelling ‘Stick-Stok’ speelde TeaTime Company meer dan 400 keer in maar liefst 10 verschillende landen. ‘Stick-Stok’ was de eerste aanzet van hun artistieke signatuur, een elegante combinatie van hun drie disciplines en achtergronden. Het succes van ‘Stick-Stok’ heeft geleid tot de creatie van nieuwe en langere voorstellingen, waaronder ‘A Matter of Time’ en ‘Ripple’.

Concept en regie: Piet Van Dycke

Spel: Bavo De Smedt, Pieter Visser en Mitzi Ceusters of Raff Pringue

Productie: TeaTime Company

Coproductie: National Circus Festival of Ireland, Festival Circolo en PLAN Brabant

teatime-company.com

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 10
  • UiTPAS 9
  • UiTPAS met kansentarief 2

Leeftijd

vanaf 8 jaar