Theater Tieret i.s.m. Desguin Kwartet: Zeefier 10+

Koop tickets
  • vrijdag 3 maart 2023 van 19:30 tot 20:30

Dit is het verhaal over een eiland in de zee.

De vrouwen houden hun adem hier in, telkens het schip van hun mannen het zeegat invaart. Uren, dagen, weken, soms een kleine eeuwigheid. Pas wanneer het schip terug uit de golven oprijst, laten ze een zucht tussen hun tanden ontsnappen. Eén lange zucht tot de trossen vastgeknoopt worden, de longen zich opnieuw kunnen vullen met zoute zeelucht. Dan start het feest en weerklinkt alom muziek. En elke keer verweren de zilte harten wat meer. In en uit, in en uit; de mannen hun schepen, de vrouwen hun adem.

Maar soms … soms komt het schip niet meer terug. Dan heerst de stilte en start het wachten. De tranen vloeien pas later, wanneer alle hoop is opgedroogd. Zo stijgt het water van alle zeeën steeds meer en meer. Zoute zeeën vol verdriet want verdriet smaakt niet zoet. Tot alles wat er is … water is.

Dit was het verhaal over een eiland in de zee.


Na het uiterst succesvolle MENEER LINH (ruim 250 voorstellingen tussen 2016 en 2022) presenteert Tieret zich voor een tweede keer aan een 12+ publiek. Samen met het beloftevolle, internationaal gelauwerde Desguin-strijkkwartet (winnaar Supernova Classics 2020!) maakten ze een poëtische voorstelling over aantrekken en afstoten, over verlangen en gemis, over afscheid en weer thuiskomen. Een verhaal dat in alle eenvoud pijnlijk dicht aanschuurt tegen de actuele realiteit van ecologische transitie, migratie en globalisering.

De expertise die Tieret opbouwde inzake verhalend, beeldend theater maakt het mogelijk de dialoog aan te gaan met ons jonge doelpubliek, ook over thema’s die moeilijker onder woorden kunnen gebracht worden. We creëren hiervoor een heel nieuwe theatertekst, waarbij de prachtige latex-mimiek poppen en beelden zowel de humor als de poëzie in het verhaal versterken. Hierbij werkt de prachtige livemuziek van het Desguin Kwartet (zowel klassiek repertoire voor strijkkwartet, als creaties en soundscape) als een balsem op de rauwe realiteit.

Spel: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden
Scenario en tekst: Joost Van den Branden
Coaching: Walter Janssens
Poppen: Patrick Maillard
Decor: Bart Picavet
Kostuums: Heidelinde Vereecke
Techniek: Steven Bosmans

Co-productie: CC Sint-Niklaas

Website: tieret.be

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 18
  • ABO 14
  • KASSA 18
  • VVK 16

Reserveer

Leeftijd

vanaf 10 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Niveau Nederlands

Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.

Documenten