Gezocht: gepassioneerde schilders, tekenaars en illustrators om mee te werken aan street art-project ‘Tour Elentrik’

Ook in deze vreemde tijden proberen we kunstbeleving en –creatie te stimuleren. Daarom starten we i.s.m. vzw Treepack het street art-project ‘Tour Elentrik’ in onze gemeente: o.a. 40 nutskasten/elektriciteitskasten zullen worden opgewaardeerd met een laagje kunst. Hiervoor zijn we momenteel op zoek naar gepassioneerde schilders, tekenaars en illustrators die graag zo’n kast onder handen nemen.

Tour Elentrik

Nutskasten/elektriciteitskasten zijn vaak een doorn in het oog. Samen met lokale creatievelingen en professionele kunstenaars gaan we aan de slag om deze kasten, verspreid over heel onze gemeente, om te toveren tot prachtige kunstwerken. Het eindresultaat biedt een nieuwe kunstroute met sportieve en toeristische meerwaarde voor Overijse: een fiets- en wandelroute zal langs alle kunstwerken leiden.

Stel je kandidaat voor 19 april 2021

Zin om op een unieke manier het straatbeeld op te fleuren en je kunsten te laten zien aan de buitenwereld? Iedereen vanaf 15 jaar met aanleg voor creativiteit is welkom. Alleen, of samen met iemand anders? Alles kan, zolang je binnen het thema ‘lokale fauna en flora’ werkt. Stel je kandidaat voor 19 april 2021 via dit online formulier.

Uit alle kandidaten kiest een anonieme jury de kunstenaars die mogen meewerken aan het project. In mei krijgen deze geselecteerde kunstenaars een gratis workshop basistechnieken, waarna ze in juni en juli aan de slag kunnen gaan met het beschilderen van de kasten. In augustus wordt de nieuwe kunstroute geopend.

Meer info?

Neem contact op met het Infopunt Vrije Tijd via vrijetijd@overijse.be of 02 687 59 59. Meer info over de Tour Elentrik-projecten in andere gemeenten vind je op www.treepack.net/nl.