Uitreiking Cultuurprijzen

CC Den Blank

v

Cultuurprijs

De Cultuurprijzen worden uitgereikt door de Cultuurraad. De prijzen zetten personen, organisaties of verenigingen in de kijker die de afgelopen tijd zich extra ingezet hebben voor het culturele leven in onze gemeente. 

Justus Lipsiusprijs en Keizer Karel Folkloreprijs

Het college van burgemeester en schepenen reikt deze prijzen uit. De Justus Lipsiusprijs bedankt een persoon of organisatie die Overijse mee op de (inter)nationale kaart heeft gezet. 
De Keizer Karel Folkloreprijs richt zich naar personen of organisaties die ons lokaal erfgoed en geschiedenis mee andere de aandacht blijven brengen. 

Uitreiking 21 november 2023

Op dinsdag 21 november worden de 3 prijzen na een paar jaar pauze opnieuw uitgereikt. 
Iedereen is welkom om te ontdekken wie de prijzen in ontvangst mag nemen, op dinsdag 21 november om 20.30 uur in de foyer van cc Den Blank.
De cultuurraad van Overijse trapt de avond af en reikt de Cultuurprijzen uit. Daarna volgt het college van burgemeester en schepenen met de uitreiking van de Justus Lipsiusprijs en Keizer Karel Folkloreprijs. Aansluitend vindt er een receptie plaats met een drankje aangeboden door het college. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door een ensemble van APKO, o.l.v. Martien Caelen.

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse