Un beau matin

Koop tickets
CC Den Blank
  • woensdag 1 maart 2023 van 20:00 tot 21:52

Winnaar van het Europa Cinemas Label voor beste Europese film op het filmfestival van Cannes 2022.

Alleenstaande moeder Sandra (Léa Seydoux) woont samen met haar achtjarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf waarmee ze het contact was verloren. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft.

Un Beau Matin is een persoonlijk en liefdevol Frans drama van Mia Hansen-Løve (Bergman Island). Haar nieuwe film is gesitueerd in haar geboortestad Parijs met in de hoofdrol Léa Seydoux (Crimes of the Future, No Time to Die) en gaat over de ironie van het leven. Inspiratie voor het script haalde Hansen-Løve deels uit de ziekte van haar vader, waardoor het verhaal autobiografische elementen bevat. De film ging dit jaar in première tijdens het Cannes Director’s Fortnight en won daar het Europa Cinemas Label voor Beste Europese film op Cannes 2022.

Regisseur: Mia Hansen-Løve 
Genre: Drama
Duur: 112 min.
Cast: Léa Seydoux, Pascal Greggory en Melvil Poupaud
Frans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld


★★★★ Waarom u ‘Un beau matin’ moet zien? Twee woorden: Léa Seydoux - De Morgen

★★★★ 'Zonder franjes. Maar met metier, intelligentie en gevoel. De Franse regisseuse van L’avenir (2016) en Bergman Island (2021), houdt het simpel en subtiel, en laveert listig langs de meloclichés heen.' - Knack Focus

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Kassa 7
  • Vvk 6

Reserveer